Ga naar de inhoud
Entertainment

Noa Kirel namens Israël naar Eurovisiesongfestival

Noa Kirel Beeld © ANP

Noa Kirel zal volgend jaar definitief namens Israël meedoen aan het Eurovisiesongfestival in het Verenigd Koninkrijk. Dat maakte zij woensdag bekend op een persconferentie. De 21-jarige zangeres werd vorige maand al door publieke omroep KAN naar voren geschoven als de beoogde kandidaat, maar ze gaf vrijwel direct aan dat ze nog wilde nadenken over haar deelname.

Woensdag volgde het verlossende woord. 'Ik denk dat ik alles heb gezegd over mijn opwinding, het gewicht op mijn schouders en de trots die ik voel', schreef Noa na afloop van de persconferentie op Instagram. 'Bedankt voor de enorme steun die jullie hebben gegeven vanaf het moment dat ik werd gekozen en voor het voorrecht om mijn land te vertegenwoordigen.'

Eurovisie
Lees ook:
Eurovisie Songfestival maakt shortlist gaststeden bekend

De zangeres werd vorige maand na een interne selectie uitgekozen als kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Noa is al een grote naam in haar eigen land. Ze scoorde er meerdere nummer 1-hits en won vier keer de MTV Europe Music Award voor beste Israëlische artiest.

Over het lied waarmee de zangeres aan het Eurovisiesongfestival deelneemt is nog niets bekend. Ook de locatie van de 67e editie van het liedjesfestijn moet nog worden bepaald. De European Broadcasting Union (EBU) maakt waarschijnlijk pas in de herfst bekend welke Britse stad het Eurovisiesongfestival van 2023 zal huisvesten.

EBU
Lees ook:
EBU maakt in herfst gaststad songfestival bekend