Entertainment

Serie over illegale wapenhandel met John van den Heuvel nu bij Videoland

10 augustus 2022 07:55 Aangepast: 10 augustus 2022 09:03
Beeld © RTL / Videoland

Iedere dag vinden er in Nederland twee schietincidenten plaats en steeds vaker grijpen vaak jonge criminelen naar de vuurwapens. De politie spreekt van een alarmerende ontwikkeling. Waar komen deze wapens vandaan en hoe makkelijk is het om een illegaal wapen in Nederland te bemachtigen? John van den Heuvel (59) duikt in de schimmige wereld van illegale wapens in binnen- en buitenland.

In de driedelige reeks besteedt John aandacht aan bijvoorbeeld gasalarmpistolen uit Oost-Europa en Turkije die worden omgebouwd tot échte vuurwapens. Ze zijn relatief goedkoop en makkelijk te verkrijgen. Met zo'n wapen is ook Peter R. de Vries vermoord. John reist naar Bulgarije en ziet daar met eigen ogen in een illegale werkplaats hoe eenvoudig het is om deze wapens om te bouwen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

John van den Heuvel duikt voor nieuwe Videoland-reeks in wereld van illegale wapenhandel

Ook bespreekt John chatdienst Telegram, dat wordt gebruikt als wapensupermarkt. Van omgebouwde wapens tot raketwerpers: de keuze is reuze. John legt contact met het criminele circuit en koopt zelf een wapen. De politie maakt zich ondertussen ernstig zorgen om illegale wapens die middels 3D-printers worden gefabriceerd.

Een voorproefje van de serie vind je hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore