Ga naar de inhoud
Entertainment

Olivia Newton-John krijgt mogelijk staatsbegrafenis in Australië

Olivia Newton-John Beeld © ANP

De maandag overleden Olivia Newton-John krijgt in Australië mogelijk een staatsbegrafenis. De premier van deelstaat Victoria, Daniel Andrews, gaat dat voorstellen aan de nabestaanden van de actrice en zangeres.

"We willen zo respectvol mogelijk zijn"

Daniel Andrews zei dinsdag tegen Australische media dat hij deze week met de familie contact opneemt over een eventueel afscheid. "We willen zo respectvol mogelijk zijn", zo vertelde hij.

Olivia
Lees ook:
Olivia Newton-John overleden op 73-jarige leeftijd

Olivia overleed op 73-jarige leeftijd na een jarenlange strijd tegen borstkanker. Ze werd wereldberoemd door haar rol in de hitfilm Grease uit 1978.

BN'ers
Lees ook:
BN'ers verdrietig om overlijden Olivia Newton-John

Daniel Andrews haalde haar ziekte ook aan in zijn gesprek met de media en verwees naar het door de actrice opgerichte Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Centre in Melbourne. "Ze gebruikte haar ziekte om levens van anderen te redden en te veranderen. Dat is zeer indrukwekkend. Het onderzoek dat daar wordt gedaan en de behandelingen, de zorg, liefde en ondersteuning die daar centraal staan, zal een blijvende erfenis zijn voor de persoon die ze was."