Entertainment

Nicki Minaj krijgt speciale prijs tijdens MTV VMA's

08 augustus 2022 20:36 Aangepast: 08 augustus 2022 20:46
Nicki Minaj Beeld © ANP

Nicki Minaj (39) wordt tijdens de eerstvolgende uitreiking van de MTV Video Music Awards (VMA's) vereerd met de Michael Jackson Video Vanguard-prijs, melden Amerikaanse media. De rapper treedt bovendien voor het eerst sinds 2018 weer op tijdens de ceremonie.

De Vanguard-award is een speciale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan artiesten en regisseurs van muziekvideo's. Eerder wonnen onder anderen Madonna, Janet Jackson, LL Cool J, Jennifer Lopez en Missy Elliott de prijs. De eerste award werd in 1984 uitgereikt en werd toen gedeeld door David Bowie, The Beatles en regisseur Richard Lester.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Man die vader Nicki Minaj doodreed krijgt jaar celstraf

Tot nu toe is Nicki zeventien keer genomineerd voor een Video Music Award en heeft ze er vijf ook echt gewonnen. Dit jaar is ze genomineerd in de categorie beste hiphop-song.

De VMA's worden op zondag 28 augustus live uitgereikt in het Prudential Center in New Jersey. Naast Minaj treden onder anderen ook Panic! At The Disco, J Balvin en Anitta op. Andere optredens worden later bekendgemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore