Ga naar de inhoud
Entertainment

Thorn de Vries wint Pride Award 2022

Thorn de Vries Beeld © ANP

Thorn de Vries (27) is dit jaar de winnaar geworden van de AVROTROS Pride Award. De acteur kreeg de award voorafgaand aan de Canal Parade uit handen van jurylid Jeangu Macrooy. De omroep reikt de prijs ieder jaar uit aan mensen die zich in het bijzonder hebben ingezet voor de lhbtiq+-gemeenschap.

"Het is diens missie om mensen meer te leren over genderidentiteit en Thorn doet dit met lef, durf en een aanstekelijke openheid"

De jury noemt Thorn, die zich identificeert als non-binair, een 'icoon' die op verschillende platforms zichtbaar is. "In de jeugdserie SpangaS, als co-host van de podcast Couple Goals en als schrijver van het boek FAQ Gender. Het is diens missie om mensen meer te leren over genderidentiteit en Thorn doet dit met lef, durf en een aanstekelijke openheid. Dat is bewonderenswaardig, want daar is moed voor nodig", staat in het juryrapport. "Thorn is een lichtend voorbeeld voor de nieuwe generatie."

Thorn
Lees ook:
Thorn de Vries vraagt X aan in paspoort: 'Nu begint het wachten'

Thorn kwam vorige maand nog in het nieuws toen bekend werd dat die een X had aangevraagd als geslachtsaanduiding in het paspoort.

Thorn
Lees ook:
Thorn de Vries en Mandy Woelkens ouders geworden

Splinter en Rik brengen verslag uit van Pride: 'Groot spektakel!'

01:43