Ga naar de inhoud
Entertainment

Rapper Kanye West verliest opnieuw zijn scheidingsadvocaat

Kim Kardashian en Kanye West Beeld © ANP

De Amerikaanse rapper Kanye West (45) zit opnieuw zonder scheidingsadvocaat, nadat Samantha Spector vrijdag van een rechter in Californië toestemming kreeg Kanye te laten vallen als cliënt, meldt 'Billboard'. Samantha, die als bekende Hollywoodadvocaat onder anderen Amber Heard (36) en Nicole Young bijstond bij hun respectievelijke scheidingen van Johnny Depp (59) en Dr. Dre (57), zei dat de relatie tussen haarzelf en Kanye 'onverzoenlijk' was verbroken.

Samantha was al de vijfde scheidingsadvocaat van Kanye, die in december voor de rechter moet verschijnen om de scheiding van vrouw Kim Kardashian af te wikkelen. Het stel is sinds begin 2021 uit elkaar en in maart 2022 werden zowel Kim als Kanye juridisch gezien als alleenstaand verklaard. Maar de financiële afwikkeling van het huwelijk moest toen nog gebeuren. Er werd aangenomen dat dat snel zou gaan, omdat de twee de huwelijkse voorwaarden uitgebreid hadden laten vastleggen en omdat ze tijdens hun huwelijk hun vermogens altijd apart hadden gehouden.

Ex
Lees ook:
Ex van Kanye West zag scheiding met Kim Kardashian aankomen

Toch is er nog geen deal gesloten over hoe de financiën geregeld moeten worden. Dat komt onder meer omdat Kanye nog altijd geen opgave heeft gedaan van zijn bezit en vermogen, wat volgens de Californische wet verplicht is bij elke scheidingsprocedure. De rechter die Samantha ontsloeg van haar verplichtingen naar haar cliënt, heeft Kanye nu opgedragen die opgave voor het einde van september te doen.

Kanye
Lees ook:
Kanye West aangeklaagd om 7 miljoen aan onbetaalde facturen

Naast de financiële afwikkeling moet de voogdij over de vier kinderen van het stel ook nog worden vastgesteld. Het is niet bekend of Kanye al een nieuwe scheidingsadvocaat heeft gevonden.

Bezorgdheid om psychische gesteldheid Kanye West groeit

03:22