Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers gefrustreerd door 'zoveelste' fout in De Slimste Mens

De Slimste Mens Beeld © ANP

Al vanaf de eerste aflevering van het nieuwste seizoen van 'De Slimste Mens' hebben kijkers kritiek op vragen en antwoorden die niet zouden kloppen. Ook vanavond was het weer raak: aan het begin van de uitzending werd er namelijk iets beweerd dat volgens kijkers pertinent niet waar is.

"Belediging voor Astrid Lindgren, die de woorden nooit geschreven heeft"

De aflevering was nog maar net begonnen, of Twitteraars klommen al in de pen. Er werd namelijk een zogenaamde quote van Pippi Langkous aangehaald: 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.' Een prachtige quote natuurlijk, alleen er is één probleem: deze quote is helemaal niet afkomstig van Pippi Langkous of Astrid Lindgren, de schrijfster van Pippi Langkous.

De
Lees ook:
De Slimste Mens-kijkers raken niet uitgepraat over dubbelganger van Maarten van Rossem

Op de officiële website van Astrid Lindgren is al een tijdje een kopje te vinden genaamd 'Populaire maar verkeerde citaten', waaronder ook de beroemde quote staat. "Deze quote wordt heel vaak toegeschreven aan Pippi Langkous, maar Astrid Lindgren (die in 2002 overleed, red.) heeft die zin nooit geschreven, en er is ook geen bron die wel bevestigt dat het woorden van Langkous zijn", zo luidt de verklaring op de website. 

VI-kijkers
Lees ook:
VI-kijkers halen uit naar 'arrogante' Maarten van Rossem in De Slimste Mens

Het was dan ook makkelijk geweest om te achterhalen of de quote daadwerkelijk van Pippi Langkous afkomstig is, maar dat is blijkbaar niet gedaan. Op Twitter uiten kijkers hun ongenoegen.

De
Lees ook:
De Slimste Mens-kijkers ergeren zich groen en geel aan pet van Michèlle Schimscheimer

Iemand die we in ieder geval terug gaan zien in de finaleweek van De Slimste Mens, is Rob Goossens:

Rob over De Slimste Mens: 'Paar dagen geluk gehad'

04:47