Ga naar de inhoud
Entertainment

Dit is wat de families uit Een Huis Vol doen voor de kost

Een Huis Vol Beeld © KRO-NCRV

De afgelopen twee weken konden we weer elke werkdag genieten van de families Buddenbruck, Cudogham, Jelies en Zeldenrust in 'Een Huis Vol'. Hoewel de gezinnen totaal verschillend zijn, hebben ze één ding met elkaar gemeen: ze hebben allemaal héél veel kinderen. Maar kom je met zoveel kids eigenlijk nog wel aan werken toe? En wat doen ze precies voor de kost? RTL Boulevard zocht het uit.

Familie Zeldenrust

Nieuw dit seizoen was de schippersfamilie Zeldenrust, bij wie het na vier kinderen nog steeds kriebelde. Inmiddels staat de teller op acht. Moeder Jantina en vader Jozua besloten na Julia en Jesse hun overige zes kinderen ook een naam met een J te geven: Joël, Jasper, Jirsa, Jaïra, Jurrian en Jedinja. Samen worden ze ook wel de 10 J’s genoemd.

Vader Jozua werkt in de binnenvaart en is daarom vaak van huis. Wanneer de kinderen vakantie hebben, stappen ze met moeder Jantina zo snel mogelijk bij hem aan boord. Het schip is hun tweede thuis en ze vinden het heerlijk om hier tijd door te brengen.

Een
Lees ook:
Een Huis Vol-kijkers vol ongeloof: zonder handdoeken naar de zee

Familie Buddenbruck

Rob Buddenbruck is vader van elf kinderen en is een man met een groot vaderhart en eindeloos veel geduld. En dat is wel nodig, zo zagen we afgelopen seizoen. Ondanks zijn grote gezin ziet Rob zichzelf 'net als elke andere vader'. "Ik ga naar mijn werk, ik kom thuis. Ik heb het wel wat drukker dan anderen, omdat ik zelfstandige ben: ik zit in de glasvezeltechniek en moet ’s avonds vaak administratie doen", vertelde hij eerder in gesprek met KRO-NCRV.

"Ik voel me dus wel een doorsneevader, al heb ik dan wat meer kinderen dan de meesten. Sommige mensen kijken daarvan op. Die zie je op straat tellen. 'Ja, ja, tel maar', zegt mijn vrouw dan, 'het zijn er echt elf.'"

Paniek
Lees ook:
Paniek en tranen in Een Huis Vol: familie Cudogham is kind kwijt

Familie Jelies

De familie Jelies moet het doen met maar één zzp-salaris van vader Johan. Toch moeten ze negen kinderen onderhouden. Moeder Janneke vertelde onlangs in Veronica Superguide dat ze vaak de vraag krijgen waar ze alles van betalen. “We krijgen heel veel, hoor. Net kwam er weer een vriendin met een tasje met kleren voor Carolien. Nou, dat is heel welkom!" legde ze uit in de tv-gids.

"De een koopt een auto van dertig- tot veertigduizend euro. Wij kopen een busje van tweeduizend euro. Dus die andere achttienduizend euro kunnen we ergens anders aan besteden. Als je dat verspreidt over de jaren, hou je toch genoeg over om je gezin te onderhouden", was het antwoord van Johan.

Janneke
Lees ook:
Janneke Jelies uit Een Huis Vol wilde eigenlijk geen kinderen meer na nummer 6

Familie Cudogham

De familie Cudogham van Iven en Cynthia telt zeven kinderen. De familie woont in hartje Amsterdam en doet dan ook alles op de fiets. En daardoor blijft er een leuk zakcentje over. Als ze een dagje verder weg gaan, huren ze een busje. Ook de kinderen worden van school opgehaald met de fiets: vanwege zijn baan als docent en schrijver heeft Iven namelijk flexibele werktijden.

Alle aflevering van Een Huis Vol kijk je terug bij NPO Plus.