Ga naar de inhoud
Entertainment

Marieke Elsinga niet vervangen tijdens zwangerschapsverlof bij Qmusic

Marieke Elsinga Beeld © ANP

Eerder dit jaar deed Marieke Elsinga al even een stapje terug en was ze minder vaak te horen bij Qmusic. Binnenkort moeten trouwe luisteraars van haar radioprogramma het wéér even zonder de 36-jarige doen, ditmaal vanwege haar zwangerschapsverlof. Toch gaat er niet al te veel veranderen, laat Roland Snoeijer, programmadirecteur van Qmusic, aan RTL Boulevard weten.

"Als er iemand in de vriendengroep wegvalt, wordt die ook niet vervangen, maar vangt de rest van de groep het op"

Volgens de programmadirecteur is de Q-ochtendshow net een vriendengroep en zal Marieke daarom ook niet vervangen worden tijdens haar afwezigheid. "Als er iemand in de vriendengroep wegvalt, wordt die ook niet vervangen, maar vangt de rest van de groep het op", legt hij uit. 

Volgens Roland zijn er naast Mattie en Marieke ook genoeg 'andere mensen die elke dag te horen zijn', zoals Anne-Marie die het nieuws presenteert, Joe Stagiair van de Show en Tom van de Intercom. "De afgelopen periode hebben zij echt laten horen dat ze Marieke konden opvangen toen ze een tijdje afwezig was. Dus dat gaan we ook doen tijdens haar zwangerschapsverlof", klinkt het.

Marieke
Lees ook:
Marieke Elsinga haalt capriolen uit met 'wonderbuik'

Marieke maakte afgelopen juni in haar radioprogramma Mattie & Marieke bekend zwanger te zijn. Ze vertelde blij te zijn dat ze het blijde nieuws kon delen, maar 'tegelijkertijd was het ook heerlijk om het voor onszelf te houden'.

De presentatrice is in verwachting van een jongetje en grapte eerder in RTL Boulevard Luuk, John, Jeroen of Aran te overwegen - de namen van haar collega's.

Marieke Elsinga houdt zich al druk bezig met jongensnamen: 'Luuk kan of Aran'

02:32
Marieke
Lees ook:
Marieke Elsinga verlaat RTL Boulevard: 'Vleugels uitslaan'

In februari 2020 maakte Marieke bekend een relatie te hebben met haar vriend Sander. De twee wonen inmiddels samen in Amsterdam.