Ga naar de inhoud
Entertainment

Giel de Winter vond tv maar niks: 'Kon de getver krijgen'

Giel de Winter Beeld © ANP

Giel de Winter (32) maakt al jarenlang video's met zijn maten van 'StukTV'. Aanvankelijk deden ze dat voor YouTube, maar sinds kort zijn ze ook op tv te bewonderen.

"We zijn allemaal makers, we willen allemaal content maken"

"Tv kon de getver krijgen, vond ik altijd", vertelt hij aan Playboy. "Maar als je wat verder in die wereld groeit, kom je er al snel achter dat we allemaal hetzelfde zijn. We zijn allemaal makers, we willen allemaal content maken. Ik was gewoon nieuwsgierig wat Het Jachtseizoen zou doen bij een oudere doelgroep. En dat doet het dus fantastisch."

Giel
Lees ook:
Giel de Winter: 'Kijkcijfers Jachtseizoen zijn insane'

Het programma is te zien op SBS6 en trekt zo'n 550.000 kijkers. Volgens AD-columnist Angela de Jong geen topscore, maar daar wil Giel niks van horen. Hij vindt dat zij de cijfers van het uitgesteld kijken mee moet tellen.

"Op YouTube gaat het echt rats, rats, rats! Veel sneller. (...) Op tv moet je rekening houden met reclameblokken, waardoor de structuur heel anders wordt. Vóór een reclameblok moet het nét effe wat spannender gemonteerd worden om de kijker vast te houden. Daar heb je online geen last van, daar heb ik met niemand wat te maken."

Giel
Lees ook:
Giel de Winter overweegt YouTube de rug toe te keren

Het format gaat inmiddels ook de grens over. Onder andere België en Polen zien een eigen versie van de show wel zitten. "Dat doet Talpa waanzinnig goed en dat is iets waar ik veel van kan leren. Ik zeg altijd: 'I speak English very wellnot so snel, maar dat komt nog wel.' Ik ben een ontzettende Brabander ja, en ook daar ben ik trots op. Maar ik ben gewoon niet zo sterk in het verkopen van een format, zeker niet aan het buitenland. Als ik naar Amerika ga voor een pitch bij Netflix, weet ik niet hoe zo’n pitch er in het Engels uit moet zien, bij wijze van spreken."