Ga naar de inhoud
Entertainment

Kelis reageert op verwijderen sample door Beyoncé: 'Ik win'

Kelis Beeld © ANP

Kelis is blij dat Beyoncé de sample van het nummer 'Milkshake' heeft verwijderd. Op Instagram reageert de zangeres dat ze voor haar gevoel gewonnen heeft. "Alleen een idioot zou dat niet begrijpen", schrijft ze.

"Daarom ben jij wie jij bent en - thank God - ik wie ik ben"

Kelis haalde vorige week hard uit naar Beyoncé en noemde het 'diefstal' toen bleek dat haar liedje ongevraagd was gebruikt voor Beyoncé's nieuwe nummer 'ENERGY'. Daar zit een deuntje uit de hit van Kelis in. "Ik sta perplex over hoe respectloos en onkundig de betrokken partijen hebben gehandeld", zei Kelis daarover. "Ik kwam hier op hetzelfde moment achter als iedereen. Niets is ooit wat het lijkt, sommige mensen in deze business hebben geen ziel en geen integriteit en houden iedereen voor de gek." Daarop heeft Beyoncé een nieuwe versie online gezet, zonder het deuntje van Milkshake.

Beyoncé
Lees ook:
Beyoncé past nog een nieuw lied aan na woeste reactie Kelis

"Ja, dat ben ik eigenlijk wel", schrijft Kelis wanneer iemand haar vraagt of ze blij is dat het nummer verwijderd is. Iemand anders in de reacties vindt dat Kelis juist blij moet zijn dat zij voorbij kwam op het album van Beyoncé. "Daarom ben jij wie jij bent en - thank God - ik wie ik ben", reageert de zangeres. Een derde volger vindt het onredelijk dat Kelis het over 'diefstal' heeft. "Ik zei gewoon wat het was", zegt Kelis daarover.

Kelis
Lees ook:
Kelis boos op Beyoncé: 'Ze heeft mijn liedje gekopieerd'

'ENERGY' is het tweede nummer van haar nieuwe album 'RENAISSANCE' dat Beyoncé aanpast. Eerder werd duidelijk dat ook van 'HEATED' een nieuwe versie komt omdat ze daarin de term 'spaz' gebruikte, die volgens critici denigrerend is voor mensen met een beperking.

'Onttroonde' Beyoncé past album aan na kritiek

01:57