Ga naar de inhoud
Entertainment

Franse Buldogs-dief Lady Gaga vier jaar de bak in

Lady Gaga Beeld © ANP

Een van de drie mannen die worden verdacht van het stelen van de honden van Lady Gaga (36) is woensdag in Californië veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. De man, Jaylin Keyshawn White, gaf toe dat hij de Franse buldogs begin vorig jaar meenam tijdens een gewelddadige overval waarbij ook de hondenuitlater van de zangeres werd neergeschoten.

De inmiddels 20-jarige Jaylin overviel hondenuitlater Ryan Fischer toen deze de honden van Lady Gaga in februari 2021 in Hollywood uitliet. Een van de twee andere verdachten loste het schot dat Ryan trof. Het drietal nam de honden Koji en Gustav mee. Een derde hond, Miss Asia, rende weg tijdens de ontvoering maar werd later teruggevonden.

Verdachte
Lees ook:
Verdachte overval hondenuitlater Lady Gaga door administratieve fout vrij

Ook de honden Koji en Gustav keerden veilig terug bij een politiebureau in Los Angeles nadat Lady Gaga een beloning van 500.000 dollar had uitgeloofd. De politie van Los Angeles zei dat de verdachten ten tijde van de ontvoering niet wisten dat het om de honden van Lady Gaga ging, zij waren uit op de Franse buldogs vanwege hun waarde.

Hondenuitlater
Lees ook:
Hondenuitlater zegt dat Lady Gaga hem hielp met verwerken trauma

Vorige maand was Lady Gaga eindelijk weer eens in Nederland voor een concert. Niet alles ging zonder slag of stoot. Hoe dat zit, zie je in onderstaande video. 

Barry Paf kon zijn tranen niet in bedwang houden tijdens concert Lady Gaga

02:07