Entertainment

Makers trekken de stekker uit serie The Flash

03 augustus 2022 17:11
Beeld © CW

Televisienetwerk The CW en producent Warner Bros stoppen met 'The Flash'. De serie, die in Nederland via Netflix te streamen is, krijgt nog een negende seizoen voordat de stekker eruit getrokken wordt.

In Nederland zijn er nu acht seizoenen van de superheldenserie te zien waarin een forensisch expert ontwaakt uit een coma en verbazingwekkende nieuwe krachten blijkt te hebben die hij inzet om zijn stad te beschermen. Komend jaar volgt er nog één seizoen van dertien afleveringen voordat The Flash verplicht met pensioen gaat. Dat zijn overigens een stuk minder afleveringen dan de voorgaande seizoenen. Waarom het seizoen 'maar' dertien afleveringen telt, is niet bekend. 

Het einde van The Flash betekent ook het einde van de Arrowverse, de overkoepelende naam voor de mediafranchise omtrent de strips van DC Comics. Andere programma's, zoals Supergirl, Batwoman en Legends of Tommorow, werd eerder al gecanceld. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Flash-acteur krijgt de bons na racistische tweets

Twee jaar geleden ontsloegen de producenten The Flash acteur Hartley Sawyer nadat eerder oude Twitter-berichten van hem opdoken. In de tweets, die hij plaatste voordat hij in de serie speelde, stonden racistische en homofobe uitlatingen. Hartley heeft zijn account opgeheven, maar de berichten doken in 2020 toch op. De acteur was sinds 2017 in de serie te zien.

"Wij tolereren geen denigrerende opmerkingen die gericht zijn op ras, etniciteit, nationale afkomst, geslacht of seksuele geaardheid. Dergelijke opmerkingen zijn in strijd met onze waarden en beleidslijnen, die een veilige en inclusieve omgeving voor ons personeel moeten garanderen", stellen de makers in een verklaring in Amerikaanse media.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore