Ga naar de inhoud
Entertainment

Makers Better Call Saul beschuldigd van laster, kleinering en schadelijke onwaarheden

Better Call Saul Beeld © Better Call Saul/Netflix

De makers van de serie 'Better Call Saul' zijn door belastingbedrijf Liberty Tax Service aangeklaagd wegens copyrightschending, meldt entertainmentwebsite 'The Wrap'. Volgens de aanklacht zouden de producenten de naam en het logo van het bedrijf zonder toestemming hebben gebruikt voor een fictieve onderneming in de serie.

"Van alle namen die de aangeklaagden hadden kunnen gebruiken voor het belastingbedrijf uit aflevering twee, hebben ze besloten om niet origineel te zijn maar de beroemde handelsmerken van Liberty Tax na te bootsen"

In de tweede aflevering van seizoen zes is te zien hoe advocaat James McGill, gespeeld door Bob Odenkirk, langsgaat bij het frauduleuze Sweet Liberty Tax Services. Deze naam, het logo en de doorgevoerde stijl, is volgens Liberty Tax Service een-op-een gekopieerd.

Walt
Lees ook:
Walt en Jesse keren terug in laatste seizoen Better Call Saul

'Van alle namen die de aangeklaagden hadden kunnen gebruiken voor het belastingbedrijf uit aflevering twee, hebben ze besloten om niet origineel te zijn maar de beroemde handelsmerken van Liberty Tax - die al meer dan 25 jaar in gebruik zijn - na te bootsen en een echte Liberty Tax-locatie te gebruiken door het woord 'sweet' ervoor te zetten', staat er in de aanklacht.

In de aanklacht wordt ook gesproken van 'laster, kleinering en schadelijke onwaarheden', omdat het bedrijf als frauduleus wordt afgeschilderd. Producenten Sony en AMC Networks hebben nog niet gereageerd op de aanklacht.

Hartaanval
Lees ook:
Hartaanval gaf acteur Bob Odenkirk 'nieuwe energie'