Ga naar de inhoud
Entertainment

Hans Kazàn verrast door aandacht toen hij ziek was: 'Heeft me ontroerd'

Beeld © ANP

De enorme aandacht voor zijn gezondheid heeft Hans Kazàn (69) eerder dit jaar overrompeld. Dat er zoveel mensen met hem mee zouden leven toen hij in het ziekenhuis lag, had de illusionist absoluut niet verwacht.

"Ook bekende collega’s hebben meegeleefd"

"Dat mensen destijds zo meeleefden met Mies Bouwman, die een nare ziekte had, kon ik wel begrijpen, maar dat ík zo geliefd ben… dat heb ik nooit geweten", bekent Hans in De Telegraaf. "Om dat te beseffen waren mijn ernstige maag-, darm- en leverproblemen kennelijk nodig. Het heeft me ontroerd en ik ben nog steeds ontzettend dankbaar voor alle lieve brieven en kaarten! Ook bekende collega’s hebben meegeleefd."

Hans
lees ook:
Hans Kazàn was even bang dat hij ziekte niet zou overleven

Hans werd in het afgelopen halfjaar twee keer opgenomen in een ziekenhuis in Spanje, waar hij woont, vanwege extreme misselijkheid en braken. Dit kwam, bleek na uitgebreid onderzoek, door een combinatie van verkeerde medicatie en een tekort aan calcium en magnesium in zijn lichaam.

Hans
lees ook:
Hans Kazàn na lang ziekbed eindelijk weer aan de slag

De illusionist is eveneens verbaasd dat hij ook onder de jongere generatie bekend is. "Dat ouderen weten wie ik ben en wat ik doe, begrijp ik nog wel. Maar dat jongeren daar ook van op de hoogte zijn, vind ik een eer", zo zegt hij.