Ga naar de inhoud
Entertainment

3FM voelt zich 'genaaid' door vertrek van dj’s naar Veronica

Beeld © ANP

Waar Radio Veronica vandaag grootst aankondigde dat zij Sander Hoogendoorn (34) en Frank van der Lende (33) hebben binnen gehaald, blijkt hun huidige werkgever 3FM 'not amused' te zijn door het abrupte vertrek van de mannen. Sander en Frank zouden namelijk al hebben toegezegd mee te gaan in de nieuwe plannen van 3FM.

"Ondanks hun eerdere toezeggingen kiezen Sander en Frank nu toch een andere weg"

Het radiostation kondigde slechts drie weken geleden nog hun nieuwe aan voor na de zomer. Sander zou een plekje krijgen tussen 13.00 en 16.00, terwijl Frank tussen 19.00 en 21.00 uur te horen zou zijn. De mannen zaten eerder nog op prominentere plekken, zo deed Sander de ochtendshow en presenteerde Frank samen met Eva Koreman de middagshow. De dj’s werden echter van deze tijdstippen afgehaald en waren daar uiteraard niet blij mee.

Frank
Lees ook:
Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn vertrekken bij 3FM

Het komt dan ook niet helemaal als een verrassing dat de dj’s de overstap maken naar Radio Veronica, maar intern zou er vol verbazing zijn gereageerd op het abrupte vertrek. Ingewijzen melden aan het AD dat de publieke zender zich 'genaaid zou voelen' door de dj’s, omdat dit betekent dat zij eerdere afspraken rond de nieuwe programmering in september niet gaan nakomen.

Frank
Lees ook:
Frank van der Lende en Eva Koreman moeten stoppen met 3FM-middagshow

Zendermanager Menno de Boer van 3FM heeft inmiddels ook een reactie gegeven op het vertrek van de twee. "De nieuwe programmering is in zorgvuldig overleg met omroepen en presentatoren tot stand gekomen. Ondanks hun eerdere toezeggingen kiezen Sander en Frank nu toch een andere weg. Dat is jammer, maar de blik bij NPO 3FM blijft vooruit gericht. We gaan vol vertrouwen door op de ingeslagen weg en zullen binnenkort meer bekendmaken over de programmering."

Sander
Lees ook:
Sander Hoogendoorn moet stoppen met ochtendshow 3FM: 'Superjammer'

De zendermanager kan naar eigen zeggen geen verklaring bedenken voor hun plotselinge vertrek. "We hebben hier echt heel lang en goed met elkaar over gesproken." Ook BNNVara laat weten het vertrek van de twee dj's ‘heel jammer’ te vinden. "Het zijn eigenzinnige radiomakers, die ons en NPO 3FM verder hebben geholpen en op de kaart hebben gezet. Wij waren graag met Sander en met Frank doorgegaan, maar we gunnen beiden uiteraard alle goeds voor de toekomst. BNNVARA is bezig met de invulling van de 3FM-programma’s op de tijdstippen van Sander en van Frank. Zodra daarover meer duidelijk is, maken we dat bekend."