Ga naar de inhoud
Entertainment

Francis van Broekhuizen over roem: 'Iedereen wil wat meepikken'

Beeld © ANP

Francis van Broekhuizen (43) werd in één klap een BN’er toen ze meedeed aan het programma 'Maestro'. Inmiddels is ze een vast gezicht op de televisie, maar bekend zijn heeft ook zo zijn nadelen, vertelt ze in een interview met de 'VARA Gids'.

"Ik ben nog dezelfde als altijd"

Volgens Francis worden dingen heel anders vanaf het moment dat je bekend wordt. "Vroeger moest ik zo ongeveer op audiëntie alleen al om een agent te krijgen, nu krijg ik de ene aanbieding na de andere. Iedereen wil iets meepikken van de glans van die roem. Er zijn opeens mensen die je adoreren en niemand zegt nog tegen je: 'Doe eens even niet zo gek.' En vrienden denken al snel, ze is vast te druk, dus ik bel maar niet. Roem stijgt eerder naar het hoofd van de mensen om je heen, dan naar je eigen hoofd, is me opgevallen. Ik ben nog dezelfde als altijd."

Francis
Lees ook
Francis van Broekhuizen 11 jaar getrouwd 'met de liefste'

De operazangeres kan zich nog goed herinneren wanneer haar televisiecarrière begon. "Ik was al eerder op tv geweest, maar het begon eigenlijk echt toen er een keer een zieke sopraan was in de dirigeerwedstrijd Maestro en ik een dag van tevoren werd gevraagd 'O mio babbino caro' van Puccini te zingen, met René Froger op de bok."

Francis pakte het anders aan dan haar voorgangers. "De zangeressen die eerder in Maestro zongen wilden meestal laten zien hoe goed ze waren, maar ik ging juist helemaal in interactie met de dirigent. Als hij heel langzaam speelde, ging ik heel langzaam zingen. Een paar grapjes erbij, wat zelfspot. Dat verwachtten ze natuurlijk helemaal niet van een deftige operazangeres. Ik werd al snel teruggevraagd."

Francis
Lees ook:
Francis van Broekhuizen speelt niet kandidaten, maar Matthijs van Nieuwkerk weg in The Connection

Vanaf dat moment ging het snel en verscheen ze onder andere in De Slimste Mens, All Together Now en De Verraders. Dit laatste programma was achteraf niet de beste keuze, zo blikt ze terug. "Ik heb mijn angst overwonnen door mee te doen aan De Verraders, maar ik kon er niet omheen: ik kan niet tegen gekonkel en manipulatie en kan ook niet doen alsof. En mijn pestverleden kwam weer boven. Je zag mijn ware aard daar wel doorschijnen, ik ben echt lief en vond mezelf de morele winnaar."

Francis
Lees ook:
Francis van Broekhuizen combineert tour met Sound of Music