Ga naar de inhoud
Entertainment

Vincent Croiset zit nog altijd met 'ontvoering' vader in maag

Vincent Croiset Beeld © ANP

Charly Luske (43), Danny de Munk (52) en Waylon (42): enkele namen van BN'ers die de afgelopen tijd publiekelijk aan de schandpaal zijn genageld. Acteur Vincent Croiset (50) maakte in zijn jeugd hetzelfde mee toen zijn destijds beroemde vader, Jules Croiset (84), deed alsof hij was ontvoerd. "Ik weet hoe het is als je uit angst voor fotografen niet meer over straat durft", spreekt hij zich uit in 'Beau Monde'.

"In het geval van Marco Borsato moest ik meteen denken aan zijn kinderen. Dit moet voor hen zo’n vreselijke periode zijn"

Vincent doet in het tijdschrift een boekje open over zijn jeugd, waarin hij enorm opkeek tegen zijn bekende vader. "Tegelijk veroorzaakte zijn roem ook een soort kink in mijn leven, omdat er in mijn puberteit een heel aparte gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Mijn vader heeft zichzelf ooit ‘ontvoerd’. Dat is een heel rare zin, maar het is precies wat er aan de hand was", vertelt de acteur in het blad. 

Zoon
Lees ook:
Zoon voor Tina de Bruin en Vincent Croiset

Het incident werd breed uitgemeten in de pers. In die tijd was er nog geen social media, maar volgens Vincent werd zijn vader net zo publiekelijk aan de schandpaal genageld als de personen die nu worden beticht van grensoverschrijdend gedrag. "Van je voetstuk vallen, daar heb ik een enorme fascinatie voor, omdat ik goed weet hoe het is als je uit angst voor fotografen voor je deur niet meer over straat durft te lopen", vervolgt hij. "In het geval van Marco Borsato moest ik meteen denken aan zijn kinderen. Dit moet voor hen zo’n vreselijke periode zijn."

Vuurwerk
Lees ook:
Vuurwerk tussen Lieke van Lexmond en Vincent Croiset

Zelf heeft hij er inmiddels afstand van kunnen nemen, maar dat heeft jaren geduurd. "Lange tijd ben ik heel argwanend en op mijn hoede geweest: zijn ze voor of tegen mij? Er was altijd wel interesse van mensen, maar ik wist nooit waar ze precies op uit waren", aldus Vincent. "Dat zat me enorm in de weg en heeft me in die zin ook gevormd, omdat het nog steeds even duurt voordat ik het vertrouwen heb om mezelf bloot te geven bij mensen."