Ga naar de inhoud
Entertainment

Woordvoerder Taylor Swift: 'Ze is niet meest vervuilende artiest'

Beeld © ANP

Een woordvoerder van Taylor Swift (32) vindt niet dat de zangeres een van de meest vervuilende artiesten met een privéjet is. Uit recent onderzoek van marketingbedrijf Yard, dat zich focust op duurzaamheid, blijkt dat de privéjet van Taylor afgelopen halfjaar al bijna 8300 ton aan CO2 heeft uitgestoten, meer dan iedere andere beroemdheid in de lijst.

"Taylors jet wordt vaak uitgeleend aan andere individuen"

Yard meldt dat het vliegtuig van Taylor tussen 1 januari en 29 juli 170 vluchten heeft ondernomen. In totaal hing de jet bijna zestien dagen in de lucht, duurde de gemiddelde vlucht zo'n 80 minuten en werd er bijna 225 kilometer per keer afgelegd. Hiermee werd bijna 8300 ton aan CO2 uitgestoten, dat is zo'n 1185 keer meer dan de gemiddelde persoon jaarlijks voor uitstoot zorgt.

'Man
Lees ook:
'Man die Taylor Swift lastigviel achter slot en grendel'

In een korte reactie aan The Guardian zegt een woordvoerder van Taylor dat het niet klopt dat zij de meest vervuilende artiest ter wereld is. "Taylors jet wordt vaak uitgeleend aan andere individuen", is zijn korte verklaring. De woordvoerder wil er verder niets over kwijt volgens de krant.

'Taylor
Lees ook:
'Taylor Swift in het geheim verloofd met acteur Joe Alwyn'

Na de zangeres is bokser Floyd Mayweather met ruim 7000 ton aan CO2-uitstoot de meest vervuilende beroemdheid. Op plaats drie staat Jay-Z met meer dan 6900 ton. Verder in de top tien staan onder anderen regisseur Steven Spielberg, realityster Kim Kardashian en talkshowhost Oprah Winfrey.

Ellen
Lees ook:
Ellen Pompeo hint op cameo Taylor Swift in Grey’s Anatomy