Ga naar de inhoud
Entertainment

Yolanthe juist blij als Wesley nieuwe liefde heeft: 'Gun het hem'

Wesley en Yolanthe Beeld © ANP

Na negen jaar huwelijk besloten Yolanthe Cabau (37) en Wesley Sneijder (38) er in 2019 een punt achter te zetten. Ondanks dat ze niet meer samen zijn, houdt de actrice nog altijd enorm veel van haar ex. "Ik zal altijd van Wesley houden. Hij is een heel belangrijk deel van mijn leven, een soulmate met wie ik veel heb gedeeld en met wie ik een nieuw leven heb gecreëerd", vertelt ze in de nieuwste 'Beau Monde'.

"Als ik zie dat Wesley gelukkig is, ben ik dat ook – ik hou oprecht van hem"

Yolanthe vertelt in een openhartig interview met het tijdschrift dat de voetballer altijd een groot deel van haar leven zal blijven vanwege hun zoontje, Xexx Xava. De twee exen hebben dan ook nog altijd goed contact met elkaar. Zo spreekt de kleine man zijn vader elke ochtend voor school via FaceTime.

"Ik vind het belangrijk dat zij een goede band houden", zegt Yolanthe hierover in het blad. "Belangrijkste is dat een kind niet de dupe is en zich gelukkig voelt. Wat dat betreft denk ik dat wij het goed gedaan hebben. Als ik naar Xess kijk, zie ik een vrolijk kind. Hij houdt van z'n vader, ze hebben een mooie band en samen maken we er het beste van."

Yolanthe
Lees ook:
Yolanthe Cabau maakt droomreis met Xess Xava: 'Dromen komen uit'

Natuurlijk had ze het liever anders gezien. Want als je volgens Yolanthe met iemand trouwt en een gezin start, hoop je maar één ding: samen oud worden. Inmiddels heeft ze geaccepteerd dat haar leven nu eenmaal anders is gelopen. "Als je continu vecht tegen de realiteit, ga je nooit gelukkig worden", geeft ze aan.

Wesley Sneijder: 'Samenzijn met Yolanthe smaakt naar meer'

00:25
Yolanthe
Lees ook:
Yolanthe Cabau op liefdestrip met nieuwe vlam

Zelf is Yo momenteel officieel single, maar dat betekent niet dat ze het 'niet leuk kan hebben met iemand'. Dat ook Wesley regelmatig de bloemetjes buiten zet, vindt ze alleen maar fijn. "Soms zeggen mensen: ‘Oh, hij heeft een nieuwe vriendin, wat vind je daarvan?’ En dan denk ik: het is zíjn leven. Als ik zie dat Wesley gelukkig is, ben ik dat ook – ik hou oprecht van hem. Het leven is zo kort, we willen allemaal gelukkig zijn en dat begint bij jezelf. Als je een ander het geluk niet gunt, hoe kun je dan zelf ooit gelukkig zijn?"

Het hele interview lees je vanaf dinsdag in Beau Monde.

Yolanthe
Lees ook:
Yolanthe over onzekerheid: 'Kon echt gemeen tegen mezelf zijn'