Entertainment

Kijkcijferkanon B&B Vol Liefde verkocht aan het buitenland

02 augustus 2022 11:01 Aangepast: 02 augustus 2022 13:03
B&B Vol Liefde Beeld © RTL

'B&B Vol Liefde' gaat natuurlijk in de basis al flink wat landgrenzen over, maar sinds kort is de kijkcijferhit écht een internationale bedoening. Bij onze zuiderburen is het populaire programma te zien onder de titel 'B&B zoekt Lief' en ook Franse B&B-eigenaren gaan vanaf deze maand op zoek naar de liefde. Dat meldt creative director Ralph de Beurs, die het format bij RTL in samenwerking met productiemaatschappij Blue Circle ontwikkelde.

"Het gaat niet alleen om de klik met de B&B-eigenaar: je moet ook besluiten of je je leven gaat achterlaten voor diegene"

In B&B zoekt Lief krijgen Vlaamse B&B-uitbaters die leven als God in Frankrijk, hulp van presentatrice An Lemmens in hun zoektocht naar de liefde. 'Zo kan hun buitenlandse avontuur écht een sprookje worden', luidt het bijschrift op de website van VTM, waar het programma in België te zien is. In augustus start er ook een Franse versie van de RTL-hit bij televisiezender M6.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tjerk uit B&B Vol liefde zocht eerder al eens een vriendin op tv

Ralph de Beurs vertelde eerder aan EditieNL over het succes van het programma. Volgens hem heeft het er deels mee te maken dat B&B Vol Liefde dagelijks wordt uitgezonden. "Je laat mensen dagelijks meeleven. En je switcht constant tussen culturen en landen", zegt hij hierover. Daarnaast staat er nogal wat op het spel voor de singles. "Het gaat niet alleen om de klik met de B&B-eigenaar: je moet ook besluiten of je je leven gaat achterlaten voor diegene."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jaloerse Petra in B&B Vol Liefde merkt: Hans trekt alles uit de kast voor jongere Daisy

B&B Vol Liefde is elke werkdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Of kijk alvast vooruit bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore