Ga naar de inhoud
Entertainment

Songwriter Diane Warren krijgt wind van voren na vraag over album Beyoncé

Diane Warren Beeld © ANP

Twitter-gebruikers hebben met enige verbazing gereageerd op een bericht van songwriter Diane Warren (65), die zich op het platform afvroeg hoe het kan dat er zeker 24 schrijvers credits hebben gekregen op het nieuwe album van Beyoncé (40). Velen vroegen zich af of de Amerikaanse nog nooit van samples had gehoord.

"Je bedoelt: hoe komt het dat onze (zwarte) cultuur zoveel schrijvers heeft?"

'Hoe kan het dat er 24 schrijvers aan een album hebben gewerkt?' vroeg Diane zich af. Zij schreef gedurende haar carrière talloze nummer 1-hits als 'If I Could Turn Back Time' van Cher, 'How Do I Live' van LeAnn Rimes en 'I Don't Want to Miss a Thing' van Aerosmith, maar deed dat altijd alleen.

Beyoncé
Lees ook:
Beyoncé neemt nummer Renaissance opnieuw op na kritiek

Producent The-Dream, die ook heeft meegewerkt aan het album van Beyoncé, was een van de eersten die reageerde op de vraag van Diane en suggereerde dat ze beter had moeten weten voordat ze die vraag stelde. Bovendien ligt het enigszins gevoelig, zo valt op te maken uit zijn woorden. 'Je bedoelt: hoe komt het dat onze (zwarte) cultuur zoveel schrijvers heeft', schrijft hij. 'Nou, het begon omdat we ons bepaalde dingen niet konden veroorloven, dus we begonnen te samplen en het werd een kunstvorm, een belangrijk onderdeel van de zwarte cultuur (hiphop) in Amerika.'

Beyoncé
Lees ook:
Beyoncé reageert op lekken van haar album Renaissance

Diverse andere gebruikers bespotten Diane vanwege haar vraag, waarna ze zich haastte om te vermelden dat het niet om kritiek ging. 'Ik ben gewoon nieuwsgierig', zo reageerde ze.

Beyoncé bracht haar album RENAISSANCE afgelopen vrijdag uit. Van de zestien tracks heeft het nummer 'ALIEN SUPERSTAR' verreweg de meeste vermelde schrijvers: 22. Dat nummer samplet vier andere liedjes, waaronder jaren 90-hit 'I'm Too Sexy' van Right Said Fred.

Verschillende andere liedjes hebben tien songwriters of meer op de credits staan.

'Leukste aan album Beyoncé is de foto op de cover'

06:49