Ga naar de inhoud
Entertainment

Maarten van Rossem onder vuur na uitspraken over Johnny Depp

Maarten van Rossum in De Slimste Mens Beeld © NPO

Maarten van Rossem (78) staat al langer bekend om zijn stevige uitspraken, toch weet hij 'De Slimste Mens'-kijkers opnieuw te verbazen. In de uitzending van gisteravond deelde hij mee te hopen dat er een 'deleteknop' wordt ontwikkeld om alle 'lulkoek' aan nieuws te kunnen wissen uit zijn hoofd en benoemde hij en passant dat hij Johnny Depp (59) liever dood dan levend ziet. Kijkers zijn furieus.

"Wat mij betreft schieten ze Johnny Depp morgen dood en begraven ze hem op een anonieme plek"

Volgens de jurylid is het een groot probleem dat men 'voortdurend op de hoogte wordt gehouden van dingen waar je niet van op de hoogte wil zijn'. Zo pleit hij dat er vanuit de evolutie een 'deleteknop' moet komen. "Dat je al die lulkoek over die zangeressen, over die ruziemakende echtparen, Will Smith, de hele santenkraam, dat je dat op zou kunnen ruimen.” Ook van Johnny Depp lijkt Maarten dus geen fan te zijn. "Wat mij betreft schieten ze Johnny Depp morgen dood en begraven ze hem op een anonieme plek", verwijzend naar het vele nieuws rond de rechtszaak tussen Johnny en Amber Heard.

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem: 'André moet in een psychiatrische inrichting'

Kijkers en critici laten zich uit op Twitter. 'Maarten van Rossem spoort niet. Benieuwd of hij gecanceld wordt, ik gok van niet. Hangt er dus echt vanaf wie mag dreigen', schrijft iemand. Iemand anders hoopt ook op een dergelijke 'deleteknop' maar dan voor Maarten zelf.

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem vond middelbare school een 'gevangenis'

Johnny Depp heeft wel meer aan zijn hoofd dan de uitlatingen van Maarten. Het scheidingsdrama tussen hem en Amber Heard heeft namelijk weer een nieuwe wending gekregen, want óók de acteur heeft inmiddels laten weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. De hoogopgelopen ruzie tussen de twee is inmiddels niet meer te filmen en daarmee dreigt deze break-up één van de slechtste scripts van Hollywood ooit te worden.

Johnny Depp ook in hoger beroep tegen Amber Heard: 'Een beetje gek'

03:26