Ga naar de inhoud
Entertainment

Beyoncé neemt nummer Renaissance opnieuw op na kritiek

Beeld © ANP

Beyoncé (40) gaat het nummer 'Heated' van haar nieuwe album 'Renaissance' opnieuw opnemen, schrijft de Britse omroep BBC. Het nummer bezorgde de Amerikaanse zangeres veel kritiek, omdat hierin twee keer de term 'spaz' in voorkomt, die volgens voorvechters van mensen met een beperking denigrerend is.

De term wordt soms gebruikt om mensen die een hersenverlamming met spasticiteit hebben te vernederen, schrijft de omroep.

Een woordvoerder van de zangeres liet na de kritiek weten dat het woord 'niet opzettelijk op een schadelijke manier gebruikt is'. Hij meldde ook dat het woord 'zal worden vervangen in de tekst'.

Beyoncé
lees ook:
Beyoncé reageert op lekken van haar album Renaissance

Onder meer de liefdadigheidsinstelling Scope, die zich inzet voor acceptatie van mensen met een beperking, vroeg Beyoncé het nummer opnieuw op te nemen. "Woorden zijn belangrijk omdat ze de negatieve houding versterken waarmee gehandicapten dagelijks worden geconfronteerd", zei mediamanager Warren Kirwan eerder.

Hetzelfde woord leidde een paar weken geleden ook al tot ophef: de Amerikaanse zangeres Lizzo bood toen nog haar excuses aan omdat ze het had gebruik in het lied 'GRRRLS'. Ze begreep 'de kracht die woorden kunnen hebben', in haar geval 'onbedoeld'. Ook zij bracht het lied opnieuw uit zonder de term.

Bekijk ook: 'Leukste aan album Beyoncé is de foto op de cover'

06:49
Waar de nieuwe muziek voor de één alle verwachtingen te boven gaat, zijn sommige een stukkie minder te spreken over deze release.