Ga naar de inhoud
Entertainment

Pauline Wingelaar in tranen: 'Nog heel veel verdriet om Belle'

Beeld © RTL

Pauline Wingelaar (36) maakte eind vorig jaar het ondenkbare mee. Ze verloor haar dochtertje Belle na een vroeggeboorte. Logischerwijs heeft Pauline nog altijd veel verdriet van de uiterst trieste gebeurtenis in haar leven. In 'Echte Gooische Moeders' praat ze daar op emotionele wijze over.

"Soms heb ik geen zin om erover te huilen"

Pauline is samen met vriendinnen Bo, Leslie en Florine in Italië voor de ultieme mom-break. Wanneer ze langs een kerkje komen, besluit het viertal naar binnen te gaan. Daar steekt Pauline een kaarsje aan. "Vroeger deed ik dat, omdat ik dan hoopte zwanger te worden. Nu doe ik dat voor Belle." Nu haar vriendinnen erbij waren, vond ze dat lastig. "We zaten in zo'n vrolijke modus dat ik dat ook niet wilde verpesten." Ondertussen zien we Pauline met tranen in haar ogen in de kerk.

Echte
lees ook:
Echte Gooische moeder Florine wist niet dat ze zwanger was: 'Eerste trimester geskipt'

"Soms moet je niet ergens in blijven hangen", zegt ze dan. "Je gaat ook weer verder. En je kijkt naar de toekomst en de dingen die je wel hebt." Dan breekt Pauline in tranen uit. "Wat ik het moeilijkste vind... Ik had het liefst in mijn eentje willen zijn. Ook niet met mijn ouders, of met mijn man. Ik heb gewoon heel veel verdriet nog steeds. Soms heb ik geen zin om erover te huilen, omdat ik niet die oud zeurkees wil worden."

Haar vriendinnen vinden het 'naar' om te horen dat Pauline denkt dat ze mensen opzadelt met haar verdriet. "Dat is natuurlijk niet zo. Al zeg je het honderdduizend keer. Daar ben je vriendinnen voor", zegt Bo. "Belle mag natuurlijk nooit vergeten worden. Ze blijft een deel van ons allemaal", voegt Leslie daaraan toe.

Echte
lees ook:
Echte Gooische Moeders Pauline en Bo onzeker over bikinibody: 'Beter een burkini'

In dezelfde aflevering vertelt Florine aan haar vriendinnen dat ze in verwachting is van haar tweede kindje. Ondanks haar eigen verdriet is te zien dat Pauline ontzettend blij is voor Florine. En als Pauline hoort dat Florine op 'de natuurlijke wijze' zwanger is geworden, geeft dat haar hoop. "Dat het bij mij misschien ook nog wel eens lukt."

Hoe ze het haar vriendinnen precies vertelde, zie je in de video hieronder.

Baby alarm! Florine is zwanger van haar tweede kindje

02:33

Een nieuwe aflevering van Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita zie je iedere zondag bij Videoland.