Ga naar de inhoud
Entertainment

Jutta Leerdam zet punt achter relatie met Koen Verweij

Koen Verweij en Jutta Leerdam Beeld © ANP

Topschaatsers Koen Verweij (31) en Jutta Leerdam (23) zijn uit elkaar. Dat maakt Jutta maandag bekend via Instagram.

"We zitten in verschillende fases van ons leven en zijn niet meer de match die we ooit waren"

'Ik ben Koen dankbaar voor de mooie jaren die we samen hebben gehad, echter heb ik onlangs de beslissing gemaakt om een punt achter onze relatie te zetten', schrijft Jutta. 'We zitten in verschillende fases van ons leven en zijn niet meer de match die we ooit waren. Ik gun hem het allerbeste.' Over de reden van de breuk houden de twee de lipjes stijf op elkaar. 'Ik wil me volledig focussen op mijn carrière en de fijne mensen om me heen.'

Schaatser
Lees ook:
Schaatser Jutta Leerdam heeft de mooiste billen van Nederland

Ook Koen heeft een statement gedeeld over de relatiebruik. Hij zegt dat Jutta heeft besloten een punt achter de relatie te zetten 'na vijf prachtige jaren'. 'Ze heeft me veel nieuwe dingen en inzichten bijgebracht en hopelijk ik haar ook', schrijft hij.

Koen zegt 'trots en dankbaar' te zijn voor alle momenten die hij samen met Jutta heeft mogen delen. 'Ze is een prachtige powervrouw', gaat hij door. De schaatser zegt altijd van haar te blijven houden. 'Ik gun haar het beste in de toekomst.'

Lange
Lees ook:
Lange lokken Koen Verweij afgeknipt voor 34.000 euro

Er ging via de juicekanalen rond dat Koen veelvuldig is vreemdgegaan tijdens zijn relatie met Jutta. Gisteren postte Yvonne Coldeweijer nog een video waarin Koen intiem zou zijn met een dame uit Urk. Dit zou, wat nu blijkt, zijn gefilmd toen het koppel al uit elkaar was. 

Het stel kwam in 2017 bij elkaar. Samen hebben ze een schaatsteam opgezet, maar daar is Jutta eerder dit jaar uitgestapt. Inmiddels schaatst ze voor het team van Jumbo-Visma.