Entertainment

Oudste dochter Angelina Jolie vliegt uit

01 augustus 2022 03:03 Aangepast: 01 augustus 2022 08:24
Beeld © ANP

Zahara Jolie-Pitt (17) gaat studeren in Atlanta. Moeder Angelina Jolie (47) liet zondag in een Instagrampost weten dat haar dochter heeft gekozen voor universiteit Spelman.

"Het is een eer dat een familielid nu bij Spelman hoor"

'Zahara met haar Spelman-zusters', zo schrijft de actrice bij een foto van haar dochter en een groepje medestudenten. 'Gefeliciteerd, alle studenten die dit jaar beginnen. Het is een hele bijzondere plaats en het is een eer dat een familielid nu bij Spelman hoort.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angelina Jolie strikt Salma Hayek voor nieuwe film

Spelman is een zogenoemde HBCU, dat staat voor Historically Black Colleges and Universities. Deze onderwijsinstituten, opgericht voordat de civil rights act uit 1964 een einde maakte aan segregatie, richten zich van oudsher op studenten van Afro-Amerikaanse afkomst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angelina Jolie brengt verrassingsbezoek aan Oekraïense stad

Jolie en toenmalige echtgenoot Brad Pitt adopteerden Zahara in 2005 in Ethiopië. De aanstaande studente is de oudste dochter van het stel, dat verder ook zoons Maddox (20), Pax (18) en Knox (14) en dochters Shiloh (16) en Vivienne (14) heeft. Zahara vertrekt voor haar studie naar de andere kant van Amerika, maar broer Maddox zocht het nog verder van huis; hij studeert al twee jaar in Zuid-Korea.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brad Pitt klaagt Angelina Jolie aan op zakelijk gebied

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore