Ga naar de inhoud
Entertainment

Joep Sertons bedankte voor comeback Goede Tijden, Slechte Tijden

Babette van Veen over terugkeer: ‘Had dit niet verwacht’

26:41

In de vierde aflevering van 'GTST: De Podcast' schuiven Kees Boot (52) en Babette van Veen (54) aan om te praten over de terugkeer van Linda Dekker. Hoe reageerde Babette toen ze werd teruggevraagd en hoelang blijft ze? En komt Joep Sertons (62) nog terug?

"We zijn natuurlijk samen weggegaan en ik ben alleen teruggekomen, dus dat is toch wel een beetje een gek gevoel"

Linda Dekker is weer terug in Meerdijk! Hoe dat gebeurd is, weet de actrice zelf eigenlijk ook niet zo goed. "Ik was natuurlijk gewoon weg en toen kreeg ik een mailtje of ze mochten bellen om te praten, en ik zei: 'Ja, tuurlijk!'" vertelt Babette over haar comeback in Nederlands langstlopende soap.

Een half uur later al ging de telefoon met de vraag of ze langs wilde komen. "Daar heb ik niet heel lang over getwijfeld, want ik heb hier af en aan een jaar of dertien gezeten - altijd met heel veel plezier. Dus ik dacht: ja, waarom eigenlijk ook niet?"

GTST-actrice
Lees ook:
GTST-actrice Noël van Kleef openhartig over extreme diëten

Babette was afgelopen december voor het laatst te zien in Goede Tijden. Erg lang was de actrice, die al in de eerste aflevering van de RTL 4-soap in 1990 te zien was, niet uit de serie. Ongeveer een halfjaar. "Je zou denken: dat hadden ze dan ook gewoon niet kunnen doen", reageert Babette cynisch op haar exit. "Ze hebben wel uitgelegd wat een beetje het idee was voor de verhaallijn en dat vond ik wel heel leuk klinken. Ik vond de verhaallijn toen ik wegging echt vreselijk. (…) Ik kom leuker terug dan dat ik wegging."

Babette verliet de soapserie samen met Joep Sertons - haar soapman -, maar hij keert niet meer terug. Wel hebben ze hem volgens 'Linda' gevraagd voor 'wat kleine dingen'. "Dat is voor hem eigenlijk te weinig en ik denk dat hij daar ook niet zoveel zin in had. (…) We zijn natuurlijk samen weggegaan en ik ben alleen teruggekomen, dus dat is toch wel een beetje een gek gevoel."

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe actrice maakt haar opwachting in GTST als Nola Sanders

Hoelang Babette nog op de set van GTST staat, is nog niet duidelijk. In eerste instantie zou ze tot de kerst blijven, maar inmiddels is duidelijk dat Linda voorlopig in Meerdijk blijft. "Ik mag niet zeggen hoelang precies", moet de actrice de luisteraars teleurstellen. 

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast. In de meest recente aflevering van de RTL Boulevard Reality Podcast zijn Stevie en Luca van Ex on the Beach te gast. Beluister de podcast op SpotifyApple Music of Google Podcasts, of bekijk 'm hieronder.

Aflevering 5 RTL Boulevard Reality Podcast: Ex on the Beach

22:39