Ga naar de inhoud
Entertainment

Kensington sluit tijdperk af met Greatest Hits-album

Kensington Beeld © ANP

Kensington brengt zijn laatste album uit in de huidige formatie. Dat heeft de band vrijdagochtend bekendgemaakt via Twitter. 'Terugkijken is niet echt ons ding, maar nu we dit tijdperk afsluiten, vinden we dat dit het perfecte moment is om een ​​Greatest Hits-album uit te brengen', schrijft de band.

"Dit is onze laatste release in deze formatie en een viering van alles wat we de afgelopen zeventien jaar samen hebben gecreëerd"

Het album zal beschikbaar zijn als stream, download, maar verschijnt ook op cd en lp. De plaat komt uit op 26 augustus. 'Een verzameling nummers van een discografie waar we erg trots op zijn. Dit is onze laatste release in deze formatie en een viering van alles wat we de afgelopen zeventien jaar samen hebben gecreëerd', aldus de band.

Eloi
Lees ook:
Eloi Youssef herkende zichzelf niet meer in Kensington

In november vorig jaar maakte Kensington bekend dat frontman Eloi Youssef de band gaat verlaten. "Er is geen ruzie of onenigheid, maar wel een verschil in toekomstvisie", aldus de band, die verder bestaat uit Jan Haker, Casper Starreveld en Niles Vandenberg. De laatste zes concerten van de band in de huidige formatie staan gepland op 27 en 30 augustus en 1, 2, 3 en 4 september in de Ziggo Dome.

Kensington
Lees ook:
Kensington kondigt extra afscheidsconcert aan