Ga naar de inhoud
Entertainment

Rose Bertram speelt open kaart over relatiebreuk met Gregory van der Wiel

Rose Bertram met Gregory van der Wiel Beeld © ANP

Rose Bertram (27) en Gregory van der Wiel (34) hebben na acht jaar een punt achter hun relatie gezet. In de nieuwste aflevering van de YouTube-serie 'Open Kaart' vertelt het model voor het eerst over de breuk met de vader van haar twee kinderen.

"Het is inmiddels drie maanden klaar"

"Ik ben momenteel single and ready to mingle", lacht de moeder van twee. Bij elkaar blijven voor hun kinderen is niet iets waar Rose in gelooft, maar dat betekent niet dat het besluit over één nacht ijs is gegaan. "Je beslist niet in één keer dat je uit elkaar gaat. Dat is over een lange periode gegaan. Het is inmiddels drie maanden klaar."

Dat ze kan lachen om de 'single and ready to mingle'-opmerking is omdat Gregory en zij nog steeds een goede relatie hebben. Het is alleen geen liefdesrelatie meer. "Hij is de vader van mijn kinderen en ik zou het heel vervelend vinden als wij op een slechte manier uit elkaar zouden gaan", verduidelijkt het model. 

Tekst gaat verder onder de video.

Gregory
Lees ook:
Gregory van der Wiel over paniekaanval en depressieve gevoelens

De mentale problemen van Gregory hadden invloed op hun relatie. "Er zijn veel mensen die hiermee dealen. Er wordt niet genoeg over gesproken en als je er in mijn geval niet genoeg van afweet, is het heel moeilijk om die persoon te begrijpen." Rose vond het moeilijk om Gregory te helpen, hoe graag ze het ook wilde. "Het was niet altijd makkelijk om daarmee om te gaan. Het breekt mijn hart dat hij zich zo voelt en dat ik het niet kan verhelpen." 

Rose staat nog steeds achter haar keuze en probeert positief te blijven na de breuk. "Het is fijn om even met mezelf te zijn. Ik was heel jong toen ik hem leerde kennen. Je leeft je leven samen met iemand. Je maakt keuzes op basis van die persoon. Nu ben ik een moeder van twee, op de piek van mijn carrière en het is goed voor mezelf om keuzes te maken zonder dat er iemand bij betrokken is."

Verslaggever Laïs door Rose Bertram uitgenodigd op een 'secret after-party'

02:28