Ga naar de inhoud
Entertainment

Victoria Koblenko verwikkeld in verhitte boerendiscussie bij Renze

Victoria Koblenko en Renze Klamer in Renze Beeld © RTL/Videoland

De boerenprotesten zijn inmiddels al wekenlang het gesprek van de dag. Gisteren zat boer Dolf Heikoop aan de talkshowtafel van Renze Klamer (33). In een verhitte discussie, waar twee ambtsdragers het oneens met hem waren, was het Victoria Koblenko (41) die het opnam voor de boer. Renze snapt echter niet helemaal wat Victoria beweegt rondom dit onderwerp.

"De boeren zijn inmiddels denk ik genoeg gehoord”

Provinciebestuurder Frederik Zevenberger uit de VVD en burgemeester Tanja Haseloop willen dat de boeren stoppen met hun protesten. Wat hen voornamelijk dwars lijkt te zitten, zijn de vlaggetjes die uit protest worden opgehangen aan de lantaarnpalen. Volgens hen zou dit zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Victoria vindt dat de overheid de plank volledig misslaat. "Ik zou zeggen, echt: choose your battles, want als de boel zo hoog oploopt, zou je ook kunnen zeggen: als we moeten kiezen tussen brandende hooibergen op de snelweg en wat vlaggen... Dan is de keuze wat mij betreft snel gemaakt."

Boer Dolf is het met haar eens:  “Het gaat steeds over de acties en niet over het probleem!" Hij kan bovendien geen andere plek bedenken om de protestvlaggen uit te stallen. “Als ik achterin mijn land heel hard ga staan zwaaien en schreeuwen met een vlag, dat ziet bijna niemand het. Leuk, dan sta ik daar te wapperen met mijn vlaggetje. We hangen hem op op plekken waar we veel bereik hebben.”

Victoria
Lees ook:
Victoria Koblenko presenteert benefietconcert voor Oekraïne

Volgens Victoria doet de overheid niet genoeg haar best om de boeren tegemoet te komen. Zo zouden zij volgens haar naar 'structurele oplossingen moeten zoeken'. Presentator Renze snapt niet waarom dit onderwerp zo belangrijk is voor Victoria. De actrice legt hem vervolgens uit dat ze de acties en aangerichte branden absoluut niet goedkeurt, alleen vindt ze dat 'de discussie daarover hier aan tafel een beetje oneigenlijk wordt gebruikt voor het niet horen van de boeren'.

Renze reageert daar geprikkeld op: “Niet gehoord? Dat je gehoord wordt betekent niet dat je je zin krijgt. De boeren zijn inmiddels denk ik genoeg gehoord.” Volgens de presentator zijn 'heel veel Nederlanders' überhaupt klaar met de boerenprotesten en vragen zij zich af 'wanneer het een keer ophoudt'.  

 

Victoria
Lees ook:
Victoria Koblenko: 'Oorlog heeft impact op relatie en ouderschap'

Victoria schoof recentelijk ook aan aan de Boulevard-desk om de stand van zaken in haar thuisland Oekraïne toe te lichten. 

Vrienden van Victoria Koblenko in schuilkelders Oekraïne: 'Vrouwen willen hun man niet achterlaten'

03:18