Entertainment

'Moderne heks' Demelza keihard belazerd in Ik Weet Er Alles Van!

28 juli 2022 13:02 Aangepast: 28 juli 2022 13:20
Ik Weet Er Alles Van! Beeld © Ik Weet Er Alles Van!

In het RTL 4-programma 'Ik Weet Er Alles Van!' kun je geld verdienen met je hobby, maar dan moet je wel je medekandidaten goed in weten te schatten. En dat gaat 'moderne heks' Demelza - die 'true crime' als specialisme heeft - niet echt lekker af...

"Ik ben uit op wraak. Vergiffenis is totaal de deur uit"

Maandag is het voor het eerst 'Demelza time' en krijgt de liefhebber van true crime 600 euro nadat spotspeler Danny besluit haar een vraag te laten spelen. Ook dinsdag weet Demelza, wiens vrienden soms 'een beetje huiverig' voor haar zijn, weer indruk te maken. Ze wordt zelfs spotspeler! Maar waar ze hoopt makkelijk wat geld te verdienen met het onderwerp 'Ex on the Beach' - haar guilty pleasure - valt het niet mee om zeven dingen te noemen die eindigen met 'ex'.

Naast realityprogramma's kijken heeft Demelza nog meer hobby's, zoals Wicca - oftewel moderne hekserij, zo legt presentator Ruben Nicolai uit. Die hekserij helpt haar in ieder geval niet tijdens de finale. Zelfs een vraag waarover ze '100 procent zeker' is, beantwoordt ze fout.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John de Bever kan niet lachen om vraag in Ik Weet Er Alles Van

Maar daar houdt haar ongeluk niet op... Als het tijd is iemand aan te wijzen verliest Demelza in één klap al haar geld aan Bob. En dat heeft ze grotendeels aan zichzelf te danken. "Jij zei straks: 'Ik heb precies gekeken hoe de pokerspelers dat doen, die kijken weg. Dus ik dacht: nou, dan ga ik dat doen en dan trap je erin", verklaart hij.

Woensdagavond krijgt Demelza kans om revanche te nemen op Bob, die heeft besloten het spel niet te verlaten. "Ik ben uit op wraak. Vergiffenis is totaal de deur uit", lacht ze aan het begin van de aflevering. Hoewel het niet vaak voorkomt is ze voor de tweede dag op rij de spotspeler. "Ik heb iets goed te maken", zo verklaart ze haar motivatie. Als Ruben haar vervolgens naar haar geheim vraagt, antwoordt ze met: "Hekserij, hè!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruben Nicolai presenteert gameshow midden in de nacht

Al snel weet Demelza flink wat geld bij elkaar te spelen, maar voor de moderne heks is het alles of niets en daarom besluit ze na de finale Bob - die inmiddels 2216 euro op te teller heeft staan - aan te wijzen. Hij heeft er net als zij vijf goed, wat betekent dat al zijn geld naar haar gaat. "Ze heeft me behekst, 100 procent", lacht verliezer Bob. "Ik heb hem gewoon een ronde te vroeg gekozen", grapt Demelza, die nu 3716 euro heeft.

Maar in plaats van met het geld naar huis te gaan besluit ze nóg een tegenspeler aan te wijzen: Brenda. En dat had ze beter niet kunnen doen... Brenda heeft namelijk een foutloze finale gespeeld en brengt haar totaal op 4341 euro met het geld van Demelza. Ai!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hij zei 'nooit meer', toch denkt Ruben Nicolai aan tweede leg

Ik Weet Er Alles Van! is elke maandag tot en met vrijdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Of kijk alvast vooruit bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore