Entertainment

Ondanks handbaldebacle blijft Estavana Polman toch in Denemarken spelen

27 juli 2022 12:55 Aangepast: 27 juli 2022 13:04

Na negen (succesvolle) seizoenen is Estavana Polman (29) zonder pardon aan de kant geschoven door de handbalclub Team Esbjerg. Na veel gesteggel is haar contract officieel ontbonden, wat de weg vrijmaakt om naar een andere club te gaan. Die heeft ze inmiddels gevonden, meldt het Deense TV2.

"Helaas moet ik zeggen dat ik het proces en de communicatie niet begrijp"

Estavana maakt zich op om de overstap te maken naar Nyrkøbing Falster, een subtopper in de Bambusa Kvindeligaen, de hoogste klasse in het vrouwenhandbal. Daar kan de topsporter zich aansluiten bij het eerste team waarin ook de Nederlandse speler Nikita van der Vliet actief is. Estavana tekent een contract voor één jaar. 

Zelf is ze maar wat blij dat ze actief kan blijven in de sport. "NFH is een club waarvoor ik altijd heb willen spelen. Ik houd van de sfeer hier", zegt ze over haar nieuwe club. Hoofdcoach Jakob Larsen is enthousiast over de komst van de routinier.

"Estavana heeft een geweldig inzicht en schotkracht en samen met haar creativiteit kunnen we nieuwe dimensies toevoegen aan ons aanvalsspel. Tegelijkertijd zal zij met haar jarenlange ervaring ook kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze jonge speelsters."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Handbalclub Team Esbjerg schuift Estavana Polman na negen jaar aan de kant

Estavana had een contract tot de zomer van 2023, maar werd desondanks toch aan de kant geschoven door Team Esbjerg, waaraan ze al sinds 2013 loyaal en topscorer aller tijden was. "Het is niet de manier waarop ik had verwacht dat mijn tijd bij de club zou eindigen", liet ze weten in een statement.

"In 2013 kwam ik als speelster bij de club en ben blij dat ik samen met mijn teamgenoten heb kunnen bijdragen aan de groei van de club tot het niveau waar we nu staan met kampioenschappen en andere grote successen. Ik speelde altijd met veel plezier voor de club en had daarom gehoopt dat het mogelijk zou zijn om te kunnen blijven bijdragen aan verdere successen van de club."

Ze vervolgt: "Na 9 jaar met zoveel plezier en enthousiasme te hebben bijgedragen maakt deze situatie me natuurlijk erg verdrietig. Ik heb de afgelopen tijd mijn best gedaan om eventuele problemen tussen de club, de coach en mijzelf op te lossen. Al weken probeer ik een afspraak te maken met de coach. Helaas moet ik zeggen dat ik het proces en de communicatie niet begrijp."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rafael van der Vaart en Estavana Polman vieren liefdesjubileum

Als speler van Team Esbjerg werd Estavana samen met haar team drie keer landskampioen. Ze speelde 240 wedstrijden in het tenue van de club en is topscorer aller tijden van Team Esbjerg. Vlak voor haar gedwongen vertrek had de handballer een aanvaring met de coach van het team: Estavana vond dat ze te weinig speeltijd kreeg en voelde zich genegeerd. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore