Ga naar de inhoud
Entertainment

Anthony Mackie maakt in 2024 filmdebuut als Captain America

Anthony Mackie Captain America Beeld © EPA/ANP

De vierde Captain America-film gaat 'Captain America: New World Order' heten, maakte Marvel Studios zaterdagavond tijdens Comic-Con in San Diego bekend. De film zal vanaf 3 mei 2024 in de bioscoop te zien zijn. De hoofdrol is weggelegd voor Anthony Mackie.

De acteur speelde in films van het Marvel Cinematic Universe (MCU), het filmuniversum van Marvel, tot nu toe enkel de rol van Falcon, een andere superheld. Aan het einde van de film Avengers: Endgame geeft de oude Captain America, gespeeld door Chris Evans, zijn bekende ronde schild aan zijn vriend Sam Wilson (Mackie) als teken dat die hem op moet volgen als Captain America. Mackie was daarna te zien in de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier op Disney+, die voortborduurde op deze plotwending. Nu heeft hij dus de hoofdrol te pakken in zijn eerste eigen Captain America-film.

Marvel
Lees ook:
Marvel Studios komt met twee nieuwe Avengers-films

Onlangs werd bekend dat Julius Onah de film regisseert. Het script van de vierde Captain America-film is geschreven door Malcolm Spellman en Dalan Musson, die ook verantwoordelijk waren voor The Falcon and the Winter Soldier.

Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over