Ga naar de inhoud
Entertainment

Situatie tussen Mart Hoogkamer en vader weer 'stabiel'

Mart Hoogkamer Beeld © ANP

Mart Hoogkamer is een echt moederkindje. De volkszanger weet alles van de vrouw die hem heeft opgevoed, en zij van hem. "Dat laatste komt omdat mijn vader – die vroeger trouwens ook zong – nogal met zichzelf worstelt. Soms was hij hele periodes uit beeld. Dan nam ik thuis voor mijn broertje de vaderrol op me en probeerde ik ook mijn moeder te helpen en te beschermen", zo doet de 24-jarige een boekje open in de nieuwste 'LINDA.'.

"Toen ik nog thuis woonde, probeerde ik altijd te bemiddelen, maar nadat ik weg was, had ik er geen grip meer op"

Mart vertelt in het tijdschrift dat zijn jeugd 'zowel gelukkige als heel moeilijke momenten' heeft gekend. Daarom hoort het levenslied ook echt bij hem. De liefde voor muziek heeft hij niet van een vreemde: zijn vader was vroeger een kindster, maar raakte z’n zangcarrière door een combinatie van verkeerde mensen en alcohol kwijt. Dat maakte ook het huwelijk van zijn ouders kapot, die twee jaar geelden besloten uit elkaar te gaan.

"Toen ik nog thuis woonde, probeerde ik altijd te bemiddelen, maar nadat ik weg was, had ik er geen grip meer op", vertelt hij in het tijdschrift van Linda de Mol.

Mart
Lees ook:
Mart Hoogkamer weer opgeknapt en klaar voor het podium

Van de scheiding heeft Mart behoorlijk veel last gehad. "Nu zeg ik: ze zijn allebei beter af", vertelt hij. "Het heeft mijn moeder rust gegeven." Ondanks dat de zanger zijn vader niet heel vaak ziet vanwege zijn alcoholprobleem, is hij er op alle grote momenten bij. Hun relatie is dan ook 'stabiel' volgens de zanger.

Vader Mart Hoogkamer ondanks stroeve band 'onwijs trots' op uitverkocht Ahoy

02:04
Mart
Lees ook:
Mart Hoogkamer koopt droomhuis met zijn liefje