Entertainment

11-jarige zoon slaapt nog steeds bij actrice Alicia Silverstone in bed

21 juli 2022 11:58
Beeld © Instagram @aliciasilverstone

Alicia Silverstone (45) vertelt in 'The Ellen Fisher Podcast' dat haar 11-jarige zoon Bear nog steeds bij haar in bed slaapt. Wat anderen van haar opvoedingsstijl - die haar ex-man als 'hippie shit' omschrijft - vinden, boeit haar niet zo.

"Mijn zoon en ik gaan samen in bad"

De Clueless-actrice gelooft in 'attachment parenting': een opvoedingsfilosofie die erop gericht is de hechting tussen ouder en kind te bevorderen, onder andere door voortdurende lichamelijke nabijheid en aanraking. Van slapen in hetzelfde bed tot samen badderen: wat Alicia betreft is haar zoon continu bij haar in de buurt. "Mijn zoon en ik gaan samen in bad, en als hij niet bij mij is, neem ik een bad en dat voelt echt geruststellend", zei ze eerder in een interview met The New York Times. 

Bear wordt al sinds zijn jongste jaren onderworpen aan deze methode. Toen Alicia hem zindelijk wilde maken, droeg hij zelden een luier. Dat past namelijk helemaal bij 'eliminatiecommunicatie'. Door op zijn 'signalen' te letten, wist de actrice wanneer haar zoon naar de wc moest. "Het is zo geweldig en zo makkelijk. Als ik hem had gevoed, ging hij naar de wc. Als hij wakker werd van een slaapje, ging hij naar de wc."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alicia Silverstone nam de iconische Clueless-outfit mee naar huis

Het zal niet de enige keer zijn dat Alicia commentaar krijgt over haar opvoeding. Zo volgt Bear ook een compleet veganistisch eetpatroon en wordt hij ingezet voor promotie van een vegan lifestyle op haar Instagram-account. Kritiek legt Alicia naast zich neer. "Ik ben een natuurlijke mama en ik ben een liefhebbende mama. Ik geloof in liefde, ik geloof in de natuur en onze samenleving is bang voor de natuur en de liefde", luidt haar wat onsamenhangede verklaring.

Of Bear ook nog steeds aan de borst drinkt, is niet bekend. Bekijk hieronder het gesprek terug. 

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore