Ga naar de inhoud
Entertainment

Advocaat Frank Masmeijer: 'Gratie is om persoonlijke omstandigheden'

Frank Masmeijer Beeld © ANP

Dat de voor drugshandel veroordeelde oud-televisiepresentator Frank Masmeijer (60) gratie heeft gekregen, is wegens persoonlijke omstandigheden. Dat zei advocaat Geert-Jan Knoops (62) woensdag in een videofragment in het tv-programma 'Renze'.

"Dan hebben we het eigenlijk over gebeurtenissen in zijn familiesfeer"

"Dan hebben we het eigenlijk over gebeurtenissen in zijn familiesfeer, die zijn ontstaan door de detentie en tijdens detentie", zei Geert-Jan, zonder daarop een toelichting te geven. Geert-Jan was een van de advocaten van voormalig NCRV'er Frank. Eerder op woensdag wist de advocaat nog niet wat de reden was voor de gratieverlening.

Oud-tv-presentator
Lees ook:
Oud-tv-presentator Frank Masmeijer per direct vrij na gratie van koning

Frank vertelde woensdag in De Telegraaf dat hij anderhalf jaar eerder is vrijgekomen uit de gevangenis door een besluit van de koning. Frank zat een straf van negen jaar uit voor cocaïnesmokkel. Geert-Jan zei in het videofragment bij Renze verder ook nog dat de gratie was aangevraagd 'op grond van het feit dat de heer Masmeijer ten onrechte is veroordeeld'. Volgens de raadsman zijn er in het verzoek ook voorbeelden gegeven 'waarom dat zo is bevonden'.

VVD
Lees ook:
VVD stelt Kamervragen over gratieverlening Frank Masmeijer

Eerder zei de advocaat dat gratie slechts verleend wordt in 'uitzonderlijke gevallen'.

Thijs Zeeman verontwaardigd over vrijlating Frank Masmeijer: 'Hij kan alles maken'

06:28