Ga naar de inhoud
Entertainment

Richard én Denise sturen een logé de laan uit in B&B Vol Liefde

Richard en Denise in B&B Vol Liefde Beeld © RTL

Je zult maar stad en land afreizen om het hart van een bed and breakfast-eigenaar te veroveren om vervolgens na een paar dagen je biezen te moeten pakken. Dat is wat er woensdagavond niet één maar zelfs twee keer is gebeurd in 'B&B Vol Liefde'. Zowel Richard in Portugal als Denise in Spanje sturen iemand hun huis uit.

"Iemand wordt voor de leeuwen gegooid en dan moet je diegene teleurstellen"

Eerst zien we Richard die natuurlijk niet Simone, maar Claudia naar huis gaat sturen. De druktemaker vindt Claudia 'veel te druk'. "Ik wil rust in de tent, ik ben van mezelf al druk genoeg. En dat weet iedereen ook wel." Al met al vindt hij Claudia wel een leuke meid. "Maar ik kan er gewoon niets mee."

Dat hij Claudia 'pijn' moet doen, valt Richard erg zwaar. "Iemand wordt voor de leeuwen gegooid en dan moet je diegene teleurstellen. Dat is niet mijn ding." En dus besluit hij haar de waarheid te vertellen. "Ze is niet op haar plek. Ze is ook niet op mijn plek." En dus neemt hij haar even apart.

De
lees ook:
De mannen van Denise vertonen haantjesgedrag in B&B Vol Liefde

"Ik denk niet dat het werkt tussen ons", zegt Richard direct. "Nee, dat denk ik ook niet", antwoordt Claudia. "Dus het is beter voor jou om naar huis te gaan." Dan geeft Richard, die inmiddels tegen de tranen vecht, verdere tekst en uitleg. "Ik heb iemand nodig die de rust bewaart, die een boek kan lezen." 

Claudia stelt hem dan gerust. "Het kan heel leuk zijn, dat weet ik wel zeker. Maar als wij gaan botsen, dan gaan wij heel goed botsen." Claudia zou desalniettemin wel willen blijven. "Maar daar moeten wel twee mensen voor nodig zijn. Ik heb ook al gemerkt dat wij veel op elkaar lijken, in alles. In echt alles. Dus ik weet niet of we bij elkaar passen", zegt ze. "Hoe graag je ook iets zou willen, soms gaat het niet." Al met al valt er een last van Claudia's schouders af. Tot slot geven de twee elkaar een knuffel. "Een mooi mens ben je, dat heb ik al gezien", sluit zij af. "Jij ook", besluit hij.

Met wie Richard het wél erg gezellig heeft vanaf het eerste moment is Simone. De twee kunnen niet van elkaar af blijven, zoals je in onderstaande video ziet.

Tekst gaat door onder de video.

Richard en Simone tongen er lustig op los

02:35

In Spanje neemt de hardwerkende Denise haar tweede bezoeker, Giovanni, apart. Ze twijfelt aan zijn ware aard. De twee hebben hun eerste gesprek samen, wat direct niet al te gezellig verloopt. Denise benoemt dan dat ze zowel Giovanni als Dave allebei 'een beetje fel' vindt. "Zijn we haantjes, ja?" vraagt hij haar dan. Hij legt dan uit dat hun gedrag onderling vooral grappend bedoeld is. "We hebben soms meningsverschilletjes, maar dan kunnen we leuk over dingen praten."

Al met al snapt Denise zijn opmerkingen niet. "Hij zegt het een, maar bedoelt het ander." De grapjes van Giovanni over de lengte van Dave vindt ze dan ook niet geestig. "Mannen onder elkaar", zegt ze nog. "Ik vind dat niet echt heel grappig, moet ik eerlijk zeggen." Als Denise vraagt of Giovanni helemaal zichzelf is, zegt hij dat hij wel zichzelf is. "Maar als we met z'n drieën zijn, is het een stuk makkelijker."

B&B-houdster
lees ook:
B&B-houdster Denise: ‘Hondje Joey belangrijker dan een man'

Van het gesprek houdt Giovanni een nare smaak over. Daarom neemt hij haar nóg een keer apart. "Ik denk dat ze Giovanni totaal niet heeft leren kennen." Wanneer de twee elkaar dan spreken, komt de aap uit de mouw. Zowel Denise als Giovanni voelt geen romantische klik. "Ik denk dat wij toch wel over veel dingen anders denken, en het anders zien", legt ze uit. 

Giovanni zegt dan dat hij de klik niet voelt. Dat vindt Denise 'prima', zegt ze. "Ik voel er niet heel veel bij." Hij merkte al vrij snel dat er geen connectie is. "Je merkt dat het vriendschappelijk is. En dan houdt het op." Denise roemt Giovanni dan nog wel voor de moeite die hij heeft genomen om haar kant op te komen. "En je bent een topgozer."

B&B Vol Liefde zie je elke werkdag om 20.30 uur op RTL 4 en bij Videoland kun je terug en vooruitkijken.