Ga naar de inhoud
Entertainment

Soy Kroon ging vóór Costa!! nooit eerder op 'feestvakantie'

Soy Kroon Beeld © ANP

In zijn jeugd ging hij standaard met zijn ouders in de zomer naar Frankrijk om te kamperen. Inmiddels is Soy Kroon (27) vanwege zijn werk al op veel plekken geweest, maar een echte feestvakantie heeft 'ie nog nooit gehad. "Pas tijdens de opnames voor de film 'Costa!!' was ik voor het eerst in Salou", biecht de acteur op in de nieuwe 'Vriendin'.

"Achteraf misschien jammer dat ik zoiets nooit heb meegemaakt, maar dat trok me destijds niet"

Voor zijn werk heeft Soy veel in het buitenland mogen draaien, maar de laatste echte vakantie was alweer in 2019. Toen ging hij met zijn vriendin Holly Mae Brood naar Sicilië. "Het klinkt stom, maar vakanties plan ik altijd te laat, ook door het onregelmatige werk", vertelt hij in het tijdschrift. "Dan hebben we opeens over drie weken een week vrij, kijken we wat nog makkelijk te bereizen is en boeken dan iets in Europa."

Soy
Lees ook:
Soy Kroon brengt cover van Toen ik je zag uit op Spotify

En dat is niet altijd een succes, geeft hij toe: "In het begin van onze relatie wilden Holly en ik op vakantie. We waren natuurlijk weer te laat met boeken en dachten: we kiezen een van de lekkerste hotels die we zien, maakt niet uit waar. Zo kwamen we op Kos terecht, in Griekenland. Het resort was fantastisch, maar het eiland was héél toeristisch, met Nederlandse tentjes als Harry Haring en zo. Dat je denkt: dan had ik net zo goed in Amsterdam kunnen blijven."

Soy
Lees ook:
Soy Kroon heeft last van duimschaamte: 'Soort gedrocht'

Waar menig tiener op vakantie gaat naar Blanes, Lloret of Chersonissos voor een week drinken en dansen kwam Soy pas in aanraking met het fenomeen tijdens de opnames van Costa!!, die onlangs in de bioscoop verscheen. "Achteraf misschien jammer dat ik zoiets nooit heb meegemaakt, maar dat trok me destijds niet", licht hij toe. 

Jon Karthaus hint op Costa-serie: 'Kan er nog niet veel over kwijt'

01:53
Soy
Lees ook:
Soy Kroon en Abbey Hoes brengen na grote vraag Costa!!-lied uit

Hij mag zich dan misschien tijdens zijn tienerjaren niet in het buitenlandse nachtleven hebben gestort, aan vakantieliefdes had Soy geen gebrek. Toen hij een jaar of dertien was ontmoette hij op Kreta een Nederlands meisje met wie hij probeerde te flirten. "Er was ook een Grieks meisje dat daar in de buurt woonde. Toen we afscheid namen, wist ik zeker dat we contact zouden houden en elkaar weer zouden zien. Nooit meer gebeurd", vertelt hij. "Van dat Nederlandse meisje kreeg ik een paar jaar geleden nog een berichtje op Instagram: weet je nog, die vakantie...? Heel grappig."