Ga naar de inhoud
Entertainment

Piet steelt de harten van kijkers, maar niet dat van Ted in B&B Vol Liefde

Piet uit B&B Vol Liefde Beeld © RTL/Videoland

B&B-uitbaatster Ted krijgt in 'B&B Vol Liefde' als eerste man Piet over de vloer in haar bed & breakfast op Madeira. Hoewel kijkers met hem weglopen, lijkt zijzelf haar hart niet aan hem te verliezen.

"Ik heb ook nog een ander fluitje, maar die is wat harder"

Gisteren maakten de kijkers kennis met Ted en haar eerste gast Piet. "Hij heeft een hele leuke avond gehad gisteren. Dat vond ik ook. We hebben hele leuke gesprekken gehad", zo vatte Ted het samen. Vandaag staat er wat anders op de planning dan een beetje kletsen. Piet moet aan de bak. Als gepensioneerd timmerman kan hij niet verkroppen dat het terras van Ted er slordig bij ligt. 

Hoewel Piet met pensioen is, kan hij de hamers en de boormachines niet met rust laten. "Als ik thuis ben zoek ik ook altijd klusjes. Als iets scheef hangt, wil ik het recht hangen. Ik doe mijn naam eer aan: Pietje Precies."

Voor Piet op zijn knieën gaat - om het terras te repareren - biedt Ted de helpende hand. "Zal ik een kussen neerleggen voor onder je knieën?" En dan kan Piet comfortabel aan de slag. Ted is heel blij met de klussende Piet. "Ik vind het heel leuk om iemand naast me te hebben die dat voor me kan doen." 

Maar Piet moet er niet met de pet naar gooien. "Wel je broek ophijsen, dat kan niet zo", zegt Ted als Piets onderbroek goed zichtbaar is na het klussen. Ze trekt eigenhandig zijn broek omhoog. "Anders zie je mijn bouwvakkersspleet", grapt Piet. "Daar hou ik helemaal niet van", gilt Ted uit. 

De
Lees ook:
De mannen van Denise vertonen haantjesgedrag in B&B Vol Liefde

Naast een handige Harry is Piet ook een gulle gever. Maar of de aanleiding nou zo passend is? "Ik heb nog een cadeautje voor je. Eigenlijk voor moederdag." "Ik ben je moeder niet", reageert Ted verbaasd. "Dat zei mijn vrouw ook altijd", zegt hij, "maar ze vond het altijd leuk als ze wat kreeg."

"Nou, daar komt mijn zoon", grapt Ted als Piet terug is met het cadeau. Hij heeft doucheschuim gekocht. "Wel heel lief van jou."

Ted wil graag 'haar' prachtige Madeira laten zien tijdens een wandeltocht. Piet is onder de indruk. Hij voelt zich zelfs zo op z'n gemak dat hij een pittig grapje maakt. Wanneer hij fluit naar de honden van Ted, zegt hij: "Ik heb ook nog een ander fluitje, maar die is wat harder, haha." Ted denkt er het hare van. "Prima."

Na wat ditjes en datjes onderweg, komt Ted wel tot de conclusie dat het een beetje oppervlakkig blijft. "Hij praat om te moeten praten. Ik heb daar geen problemen mee, maar het gaat nooit een diepgaand gesprek worden. We hebben niet veel onderwerpen die we gemeenschappelijk hebben."

Kookpunt
Lees ook:
Kookpunt Hans bereikt na augurkenrel in B&B Vol Liefde: 'Ik word niet verliefd op je'

Piet probeert nog liefdevol een arm om Ted heen te slaan. "Ik had het idee dat ze daar niet van gediend was op dat moment. Ik weet niet of we dichterbij elkaar zijn gekomen."

Ted neemt Piet mee naar een bierfestival. "Ik ben geen bierdrinker. Ik doe het voor hem." Maar Piet is eigenlijk ook geen bierdrinker. "Eén of twee biertjes vind ik lekker, maar iets sterkers vind ik iets lekkerder."

Na het moederdagcadeautje wil Ted Piet ook iets teruggeven. Een bijzonder lokaal hoedje waarmee je aangeeft of je single of bezet bent. "Ik had het paaltje nog omhoog staan, want er is nog geen relatie natuurlijk", grapt Piet. "Maar het ligt aan de aankomende dagen." Ook Ted weet het nog niet helemaal zeker. "Hij mag hem nog omhoog houden voorlopig. Of het wat gaat worden, gaan we verder bekijken."

B&B Vol Liefde zie je elke werkdag om 20.30 uur bij RTL 4 en op Videoland kun je terug en vooruitkijken.