Ga naar de inhoud
Entertainment

Janneke Jelies uit Een Huis Vol wilde eigenlijk geen kinderen meer na nummer 6

Familie Jelies Beeld © Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

Janneke Jelies (39) uit het NPO-programma 'Een Huis Vol' vertelt in een interview met 'Veronica Superguide' dat ze na Carolien (7), het zesde kind van haar en Johan (45), geen kleintjes meer wilde. Er volgden uiteindelijk nog drie kinderen en als het nú aan Janneke ligt, blijft het daar niet bij.

"Ik zou best nog een tiende willen"

Ze vertelt openhartig waarom ze aanvankelijk geen kinderen meer wilde na de geboorte van Carolien. "Die zwangerschap was pittig, omdat er zorgen waren of ze gezond ter wereld zou komen. Dat ging gelukkig goed." Maar ook na de bevalling was het geen pretje. "Negen maanden huilde ze non-stop. Dat gun ik niemand." 

Dat huilen loste ze op inventieve wijze op. "We hadden een schroef in het plafond en daar hing de maxicosi aan. We waren op een gegeven moment zo moe en op deze manier hoefden we alleen maar aan het touwtje te trekken om haar heen en weer te wiegen."

Ze dacht echt dat ze geen kinderen meer wilde. "Maar daarna raakte ik toch weer zwanger en achteraf denk ik dat het zo moest zijn. Hierdoor zagen we: het kan ook anders. Carolien is de enige die zo gehuild heeft."

Bekende
Lees ook:
Bekende gezinnen keren terug voor zomereditie van Een huis vol

Janneke vindt haar gezin nog niet compleet, maar 'Johan vindt van wel'. "Ik zou best nog een tiende willen. Zwanger zijn vind ik prachtig en baby's blijven zo leuk. Maar ik kan alleen de Heer danken dat het zo goed is gegaan en we zo'n mooi gezin hebben."

Het voeden van al die mondjes is best pittig. Er gaat heel wat doorheen bij de Jelies. "Sowieso anderhalf brood per dag en twaalf pakken melk per week." 

Vrouw
Lees ook:
Vrouw van Papa Jay uit Een Huis Vol bevallen van dochter

Het gezin vindt het heel leuk om gevolgd te worden door de camera's van het programma. "Ook deze keer hebben we het eerst bij de kinderen gecheckt. Willen zij het niet, dan stoppen we."

Janneke en Johan worden veel herkend op straat. Janneke vindt dat wat ongemakkelijk, maar Johan geniet ervan. "Als zzp'er werk ik momenteel voor een woningbouwvereniging. (...) Laatst kwam ik een kamer binnen, nadat ik netjes had geklopt, waar mensen nog in bed lagen. Die vrouwen springen uit bed en roepen: 'Johan!'" 

Een Huis Vol is vanaf aanstaande dinsdag om 19.00 uur te zien op NPO 1.