Ga naar de inhoud
Entertainment

Nieuwe vrouw houdt het nog geen dag vol met Richard in B&B Vol Liefde

Richard B&B Vol Liefde Beeld © RTL

Verspreid door Europa snakken acht Nederlandse B&B-eigenaren naar de liefde. De energieke Richard (50) is er één van. Hij is een echte duizendpoot met ADHD. Wie van deze vrouwen weet hem af te remmen en in balans te houden?

Richards (toekomstige) bed and breakfast staat in de Zuid-Portugese stad Portimão, die bekendstaat om zijn prachtige stranden en ruige kustlijn. Van oudsher is het een vissersstad, daarom voelt de 50-jarige B&B-eigenaar zich er helemaal thuis. Na een lang en gelukkig leven als kokkelvisser werd zijn hele wereld vier jaar geleden op z’n kop gezet toen de liefde van zijn leven kwam te overlijden. Hij gooide daarna het roer letterlijk én figuurlijk om en kocht een overwoekerde tipi-tentencamping inclusief een villa in de Algarve, die hij nu zo snel mogelijk hoopt te openen.

Martijn
Lees ook:
Martijn uit B&B Vol Liefde reageert op het snelle vertrek van Britt

"Ik kwam een vriend van mij tegen op een standfeest op Texel, die zei: 'Je moet naar Portugal komen, dat is echt wat voor jou.' Toen ben ik er vier dagen geweest en dat voelde als een warme deken. De mensen zijn vriendelijk, gastvrij, aardig en behulpzaam. Toen stond voor mij eigenlijk al vast dat ik deze kant op wilde", aldus Richard.

Hoewel zijn Portugese B&B-droom met de dag meer werkelijkheid wordt, mist hij een vrouw aan zijn zijde die hem in balans houdt. Samen met zijn twee kinderen zocht hij daarom de volgende vrouwen uit om bij hem langs te komen. Maar zit er een match tussen?

De
Lees ook:
De mannen van Denise vertonen haantjesgedrag in B&B Vol Liefde

Simone

De nuchtere Simone van 52 is zijn eerste gast en het duurt niet lang voordat de ADHD'er zich niet meer kan focussen. Hoewel ze niet de fysieke kenmerken heeft waar Richard normaal op valt - Simone heeft namelijk kort haar - mag het 'twijfelgevalletje' alsnog langskomen in de Portugese vissersstad. Daar valt de 50-jarige B&B-eigenaar meteen voor haar charmes. Dat Simone ook nog eens haar entree maakt op de motor, levert haar extra pluspunten op. Al snel knettert het tussen de twee, maar of ze de ware voor hem is? Daar komen we de aankomende weken achter.

Richard en Simone tongen er lustig op los

02:35
De
Lees ook:
De mannen van Denise vertonen haantjesgedrag in B&B Vol Liefde

Claudia 

Zijn tweede liefdeskandidaat Claudia, die al weke knieën krijgt bij het aanzien van zijn beanie, is meer het type vrouw waar Richard normaal op valt. De 52-jarige ICT'er voelt zich meteen thuis in Portugal, maar wat ze dan nog niet weet, is dat Richard al een deel van zijn hart heeft verloren aan Simone. Dat wordt vooral duidelijk als ze, samen met huisvriendin Ingrid, een tripje naar de zee maken. Op de terugweg escaleert het volledig en dat maakt een hoop duidelijk voor Richard. 

Preview: clash tussen Richard en Claudia in B&B Vol Liefde

01:28

"Niet mijn type, echt niet. Veel te druk. Ik wil rust in de tent. Ik ben druk genoeg van mezelf", vertelt hij voor de camera, nadat hij de knoop voor zichzelf heeft doorgehakt en nieuwkomer Claudia naar huis besluit te sturen. "Het is een leuke meid, een hartstikke leuke meid. Ze zal wel gezellig zijn, maar het is mij te veel een spring in het veld. En daar kan ik gewoon niks mee."

Dat betekent niet dat Richard het niet enorm moeilijk vindt om afscheid te nemen, al geeft Claudia zelf ook toe dat het niet werkt tussen hen: "Ik heb ook wel gemerkt dat hij en ik zo verschrikkelijk veel op elkaar lijken, in alles. Echt alles. Het kan heel leuk zijn, maar ik denk dat als wij ruzie krijgen… Ik denk dat het dan best wel explosief zal zijn. Dus ik weet niet of wij bij elkaar passen. Hoe graag je iets ook zou willen. Ik denk het niet."

Astrid
Lees ook:
Astrid geeft eerste man na amper twee dagen de bons in B&B Vol Liefde: 'Dit wordt niks'

Gerry

Vrijgezel Gerry komt naar het Portugese Portimao om Richard beter te leren kennen. Maar na amper 24 uur heeft ze al genoeg gezien. "Toen ik vanmorgen om half acht opstond dacht ik: ik geloof niet dat ik doorga", lucht ze haar hart na de eerste nacht bij Simone. "Het lucht zelfs op dat ik het uit heb kunnen spreken. Ik hou niet van toneelspelen", aldus de 52-jarige verpleegkundige - die op het eerste oog volgens Richard erg op zijn overleden vrouw lijkt. "Dan kan ik wel blijven, maar ik zou dat niet eerlijk vinden naar mezelf. Ook niet naar hem toe. Misschien neem ik het te serieus... Ik weet het niet."

Lang lijkt Richard er overigens niet om te treuren. Ook hij is het ermee eens dat de klik er gewoon niet is. "We zijn hier niet voor vriendschap, maar voor de liefde", beaamt hij.

Overnachten
Lees ook:
Overnachten bij Hans of Astrid uit B&B Vol liefde? Hier boek je de B&B's

Maureen

Richard zijn vierde potentiële liefdeskandidaat is de 55-jarige Maureen, die al twee volwassen kinderen heeft en al twee keer getrouwd is geweest. Ze was de hoop op liefde verloren, tot ze Richard zijn oproep zag. "In december zag ik een kwetsbare man op televisie. Dat had ik al heel lang niet meer gezien en dat raakte me ergens van binnen. En ik ben benieuwd of ik dat stukje van Richard nog een keer mag ontdekken", aldus de kersverse dame. "Ik ben van plan te blijven tot hij mij zat is." Maar lang is dat niet, want Richard geeft Maureen al snel de bons. Waardoor Simone wéér alleen is.

Denise
Lees ook:
Denise en Ben op ongemakkelijke date in B&B Vol Liefde: 'Niet zo dichtbij!'

Esther

Dame nummer vijf is de 50-jarige horecamedewerker Esther. Hoewel ze op televisie gecharmeerd was van zijn spontane trekjes, merkt ze in Portugal al snel dat Richard toch iets te druk voor haar is. Daarom besluit ze het al na één nacht op te geven en de tipi-glamping zo snel mogelijk weer te verlaten. Ook Richard ziet meteen dat ze, ondanks haar 'lekkere bekkie', niet zijn type is. "Het was geen liefde op het eerste gezicht, nee. Maar dat hoeft ook niet meteen, dat was met Simone ook niet. Met geen enkele, maar je moet het wel een kans geven", spreekt hij teleurgesteld. "Misschien ligt het wel aan mij. Misschien ben ik net even te veel."

B&B Vol Liefde is elke maandag tot en met vrijdag om 20.30 uur op RTL 4 te zien en kijk je een week vooruit bij Videoland.