Ga naar de inhoud
Entertainment

Renze legt Rick Engelkes het vuur aan de schenen over coronasteun

Beeld © Videoland

Het nieuws dat Rick Engelkes (62) 4,3 miljoen euro coronasteun kreeg voor een musical die er tot op heden nog niet is, zorgde vorige week voor de nodige ophef. In de talkshow 'Renze' besloot Rick vanavond eenmalig zijn kant van het verhaal te doen, maar Renze bleek niet van plan te zijn om het hem gemakkelijk te maken. De presentator vuurde de ene na de andere pittige vraag op Rick af.

Het Noordhollands Dagblad berichtte vorige week dat Rick 4,3 miljoen euro voor de musical Willem van Oranje had gekregen, maar dat de musical er nooit is gekomen. Volgens de krant is niet duidelijk wat er dan wel met het geld is gebeurd. Rick besloot daar dan ook vanavond opheldering over te geven.

Rick
Lees ook:
Rick Engelkes reageert op twijfel over coronasteun: 'Uit de lucht gegrepen'

Renze gaat er meteen hard in met de vraag 'waarom heb jij steun gevraagd voor een musical die nog niet bestaat?', een vraag die bij Rick verkeerd valt. "Hij bestaat wel, alleen hij is er nog niet", zo legt hij uit. "Dat is het grote verschil. Ik ben er al acht jaar mee bezig, ik heb er vier jaar geleden een partner bij gekregen, ik ben gestart met een vergunning, heb een team opgezet en toen kwamen de eerste coronameldingen."

Rick
Lees ook:
Rick Engelkes gaat 4,3 miljoen euro coronasteun tóch gebruiken

Rick legt uit dat bij de laatste coronagolf ze besloten om even pas op de plaats te nemen, omdat het onduidelijk was hoe alles zou verlopen. "Maar we zijn niet gestopt, we zijn altijd door gegaan." Als Renze hem vraagt waar het geld dan naartoe is gegaan, als er nog geen cast was, schiet Rick in de verdediging. "Nee, maar we hebben wel een enorm team. Er is een enorme investering aan vooraf gegaan." Daarnaast is volgens Rick het merendeel van het geld nog niet uitgegeven. "Er staat nog zeker 3 miljoen euro op de rekening, ongeveer een miljoen is uitgegeven."

Producent
Lees ook:
Producent Rick Engelkes noemt Theater Kapsalon 'sympathiek maar impulsief'

Op de vraag van Renze of alle belastingbetalers, die indirect ook voor de coronasteun hebben betaald, straks gratis naar de musical mogen, moet Rick lachen. "Daar zullen wij zeker iets mee gaan doen. We gaan een voorstellen in de week openstellen voor mensen die dat eigenlijk niet kunnen betalen", zo sluit hij zijn betoog af. Niet alleen Renze lijkt vraagtekens te zetten bij het verhaal van Rick, ook de kijkers thuis zijn niet helemaal overtuigd: 

Producent Engelkes verdedigt 5.4 miljoen euro coronasteun

04:09