Ga naar de inhoud
Entertainment

Orgel Joke na Zwarte Cross-optreden: 'Volgend jaar zit ik er weer'

Orgel Joke Beeld © Instagram @orgeljoke

Orgelsensatie Joke (73) stond dit weekend op festival de Zwarte Cross te spelen. Ze had de tijd van haar leven. "Zo bizar. Die jongeren deden ook zo leuk mee, dat verwacht je helemaal niet. Ik was best wel gespannen", vertelt ze aan RTL Boulevard.

"Ik moet zeggen: het was een warm bad"

Orgel Joke werd naar het optreden gelokt in de veronderstelling dat er 80-100 mensen aanwezig zouden zijn. "Dat durf ik wel aan", vertelt ze nu aan ons, "maar het waren er wel 1000." Achter haar stonden namelijk nog heel wat mensen. "Ik ben blij dat ik niet eerder naar achteren heb gekeken, want dan was ik wel nerveus geworden." 

Orgel
Lees ook:
Orgel Joke reageert op haar persiflage in De TV Kantine

Joke doet bijna geen optredens. "Ik heb met mijn zoon afgesproken: eentje per maand. Ik ben 73 jaar. En nooit langer dan een halfuur." Ze werd door meerdere festivals gevraagd, maar heeft uiteindelijk gekozen voor de Zwarte Cross. "Mental Theo zei: 'De Zwarte Cross kun je wel kiezen, dat is heel gemoedelijk.' En zo ben ik daar terechtgekomen. Ik moet zeggen: het was een warm bad."

Orgel
Lees ook:
Orgel Joke krijgt concurrentie van Canadese viral-hit

Het publiek ging helemaal los toen ze 'Oerend Hard' begon te spelen. "Dat was echt te gek. Te bizar voor woorden. Dat je dat op mijn leeftijd meemaakt." Het optreden smaakt naar meer. "Volgend jaar zit ik weer", zegt ze. Er is zelfs gevraagd of ze boegbeeld Tante Rikie, die afscheid nam van haar Zwarte Cross, wil vervangen. Maar ze vindt dat ze dat als Rotterdammer niet kan doen. 

Bron: RTL Boulevard