Ga naar de inhoud
Entertainment

Verdachte Pool in moordzaak Peter R. de Vries blijft in de cel

Beeld © ANP

De 27-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries blijft langer vastzitten. Zijn voorarrest is met negentig dagen verlengd, meldt de rechtbank Amsterdam maandag.

Krystian M. uit Polen is 4 juli aangehouden in zijn cel in de penitentiaire inrichting in Lelystad. Diezelfde dag werden ook in Spanje en op Curaçao twee mannen opgepakt, zij zijn inmiddels alle twee in Nederland en zitten ook vast.

Voorarrest
lees ook:
Voorarrest verlengd van verdachte in moordzaak Peter R. de Vries

Peter R. werd op 6 juli vorig jaar neergeschoten in het centrum van Amsterdam en overleed negen dagen later. De twee vermoedelijke uitvoerders van de moord werden kort daarna opgepakt. Tegen hen heeft het Openbaar Ministerie in juni een levenslange celstraf geëist. De rechtbank zou afgelopen donderdag uitspraak doen in hun zaak, maar dit is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Ruim
lees ook:
Ruim 1000 mensen doen suggestie voor monument Peter R. de Vries

Het OM stuurde vorige week verklaringen van een beschermde getuige in, die nog niet in het dossier zaten. Volgens de rechtbank kunnen deze stukken van belang zijn voor haar oordeel in de zaak. Ook moeten de advocaten van de twee verdachten Delano G. en Kamil E. de kans krijgen op basis van het nieuwe materiaal nader onderzoek te vragen.

Nieuwe getuige deelt opmerkelijke details over moord op Peter R. de Vries

06:54