Ga naar de inhoud
Entertainment

GTST-actrice Noël van Kleef openhartig over extreme diëten

Noël van Kleef hoopt rolmodel te zijn voor LGBTQ+ community

38:16

In de tweede aflevering van 'GTST: De Podcast' schuiven Noël van Kleef (27) en Sophie Bouquet (19) aan om te praten over hun verhaallijn en het belang van body positivity. Ook is Noël bijzonder openhartig over de extreme diëten waar ze al jaren mee worstelt.

"Ik ben er niet heel veel meer mee bezig, maar ik heb het nog niet helemaal verwerkt"

In de aflevering geven de actrices alvast een aantal scoops over het nieuwe seizoen, maar ze gaan ook de diepte in. Als Sophie aan haar collega vraagt of ze wel eens onzeker is, antwoordt Noël eerlijk met 'ja'. Hoewel de actrice zichzelf nu als een krachtig persoon ziet, is dat niet altijd zo geweest.

"Ik ben altijd al wel een chubby kind geweest", vertelt ze. "Ik heb vooral veel last gehad van het feit dat ik dikker was dan de rest... ik heb mezelf wel echt shit aangedaan dat, als ik daar nu aan terugdenk of hoor van andere mensen, dan kan ik daar zo verdrietig van worden."

GTST-fans
Lees ook:
GTST-fans opgelet! De Rozenboom krijgt een make-over

"Ook omdat er dus niet genoeg mensen, bijvoorbeeld op tv, zijn die eruitzien zoals ik", vervolgt ze haar verhaal. "Je hebt geen voorbeelden waar je naar kan opkijken. Als je de hele dag kijkt naar mensen die door de maatschappij worden gezien als 'mooi' en jij ziet er zo niet uit, dan denk je automatisch dat je lelijk bent. Dat heb ik eigenlijk echt wel gedacht."

Ook tijdens haar musicalopleiding was er geen sprake van diversiteit volgens Noël. "Ik deed wel echt zo... niet eten of zo", biecht de actrice op. "Ik was altijd heel erg bang dat mensen dachten dat ik dik was omdat ik veel at - wat helemaal niet zo was, maar je wil dat dan ontkrachten. Dus ik was heel erg gefixeerd op andermans eetgewoontes." Het ging zelfs zo ver dat als ze een klasgenootje een appel zag eten, Noël besloot een halve appel te eten. "Ik heb echt de meest leipe, domme diëten gedaan die er bestaan puur alleen omdat ik dacht: hoe ik eruit zie dat kan niet, dat is niet mooi."

Kees
Lees ook:
Kees Boot is nieuwe huisarts in GTST: 'Iedereen komt lekker bij mij langs'

Zo’n drie jaar geleden gaat de knop om en komt de actrice tot de conclusie dat ze (letterlijk en figuurlijk) de ruimte in mag nemen en zichzelf niet hoeft te verstoppen. Natuurlijk zijn er ook dagen dat de GTST-ster zich wat minder lekker in haar vel voelt zitten, maar zichzelf 'straffen' zoals vroeger, dat doet Noël niet meer. "Ik ben er niet heel veel meer mee bezig, maar ik heb het nog niet helemaal verwerkt."

Wist je dat RTL Boulevard ook een eigen podcast heeft? Luister de vierde aflevering van de RTL Boulevard Reality Podcast met René en Annebel van Temptation Island hieronder: