Ga naar de inhoud
RTL Boulevard Columns

'Elke Italiaan moet hebben geweten dat Desiree uit Nederland op bezoek is'

Desiree en Hans uit B&B Vol Liefde Beeld © RTL

Romilde van Dongen (40) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Als single-expert smult ze van daten op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken. De komende weken neemt ze 'B&B Vol Liefde' onder de loep.

"Bij het introductiefilmpje had je al kunnen zien dat je met Desiree geen grijze muis in je B&B haalt"

Ster van het seizoen

B&B Vol Liefde zonder Art Rooijakkers is toch een beetje als aardbeien zonder slagroom. Je mist toch iets. Gelukkig heb ik na een paar afleveringen al genoeg smaakmakers voorbij zien komen, die dat gemis ruimschoots goedmaken. Horkerige Richard, stijve Astrid, of wat dacht je van hunkerende Hans? En wat mij betreft nu al de ster van het seizoen: paradijsvogel Desiree. You hate her, or you love her. Nou, ik hou nu al van die vrouw. Elke Italiaan moet hebben geweten dat Desiree uit Nederland op bezoek is. Zelfs Hans – die zelf toch ook best druk en aanwezig is – kan niet tegen haar op. Hij begint haar (erg genoeg) een beetje af te pissen. Hans toch! Bij het introductiefilmpje heb je al kunnen zien dat je met Desiree geen grijze muis in je B&B haalt. Dus dat vind ik niet fair. Ik zie het namelijk wel gebeuren tussen die twee. Zoals Hans z’n andere logee Hayriye het al zo mooi zegt: "Ze lijken op elkaar, ze ventileren en er wordt geen vraag gesteld." Nou ja, dat bedoel ik! Hans en Desiree zijn voor elkaar gemaakt.

Marktbezoek
Zie ook:
Marktbezoek zorgt voor grote frustraties in B&B Vol Liefde: 'Respectloos'

'Rem moet erop'

Die arme Hayriye. Ik geef haar nog een dag voordat ze gillend wegrent uit deze soap, waarvan ze zelf zegt in te zijn beland. Toegegeven, het kan ook echt niet hoe Desiree over die Italiaanse markt dendert en haar Nederlandse boodschappenlijstje met 'witte asperges', 'geraspte kaas' en 'rechtopstaande paprika's' zowat opeist. Ik denk dat die mensen nog steeds bibberend achter hun marktkraampje staan. En Hayriye is nog maar net bekomen van het hijgerige gedrag van Hans. Het lijkt alsof hij zowat op knappen staat na zeven lange jaren alleen. De flirterige opmerkingen zijn niet van de lucht en tijdens een wandeling dwingt hij Hayriye tot een kus, die ze met tegenzin geeft. Gelukkig spreekt ze Hans erop aan en hij beaamt: "De rem moet er even op." Kijken hoelang Hans het volhoudt. Tot nu toe never a dull moment in Italië.

Hayriye
Lees ook:
Hayriye uit B&B Vol Liefde deed eerder mee aan andere datingshow

Ongemakkelijke stiltes

Over saai gesproken, op de B&B van Natasja in Frankrijk is de reuring ver te zoeken. Natasja is teleurgesteld over het aanbod aan mannen; allemaal niet haar type. Gelukkig kan Dirk ermee door en in zijn stoere cabrio komt hij aangescheurd. Kampvuurtje, glaasje wijn, wat wil je nog meer? Zou je denken... Maar oei. Ai. Daar heb je ze weer: die ongemakkelijke stiltes. De bekende pijn in m’n buik speelt weer op. Gelukkig praat Dirk wel. Over zichzelf vooral. Z’n Japanse levensmotto. Over dat hij elke dag met pensioen wil. Dirk heeft geen geheimen. Natasja weet ook niet wat ze moet zeggen. Want Dirk vraagt NIETS. Wat is dat toch met mannen? Stel die vrouw een vraag! En ja hoor, daar heb je ‘m weer: die pijnlijke stilte. Uit ellende spiest Natasja maar wat worsten op een stok. Het duurt eeuwen voordat die gaar zijn. Slim, Natas! Ik zou nog een fles wijn opentrekken, wie weet wordt het dan nog wat.

Een
Lees ook:
Een klik, tranen en ongemak in eerste aflevering B&B Vol Liefde

Grote mond, klein hartje

Gelukkig maakt Richard het in Portugal weer een beetje goed. Ik heb ogen en oren tekort. Zijn B&B is nog lang niet af en hij moet zelfs de deur van de badkamer nog monteren als zijn logees komen. Richard heeft ADHD (goh, dat hadden we nog niet gemerkt) en hij dendert door z’n B&B. Deze man is vast een gevalletje: grote mond, klein hartje, maar dat hart kan ik nog zo snel niet ontdekken. Logee Simone wil graag de handen uit de mouwen steken en vraagt wat ze kan doen. "Wat kun je?" wil Richard weten. "Wat is er te doen?" vraagt Simone. Oi, oi, Richard blaft haar helemaal af, hij wil niet dat ze continu achter zijn kont aanloopt. Wat een hork die vent! Arme Simone... Toch lijkt de volgende dag de lucht geklaard, want ze draaien om elkaar heen en… Wacht, wordt daar nou gezoend? Ja? Ah nee, gadverdamme! Ik ben getuige van de vieste tongzoen die ik ooit heb gezien. Konden ze me niet even waarschuwen? Dit krijg ik dus nooit meer van m’n netvlies af. Ieuw.

Richard
Lees ook:
Richard maakt tongen los met gepassioneerde zoen in B&B Vol Liefde

Vuurdoop met schoonouders 

De uitspattingen op de B&B’s van Hans en Richard zijn zo heftig dat de knapste kandidaten van dit seizoen een beetje ondergesneeuwd raken. In Spanje runt de beeldschone Denise haar B&B en sportschool en ik verdrink zowat in de blauwe ogen van hunk Martijn in Portugal. En juist daar zie ik liefde toch wel als eerste opboeien! Denise heeft twee sportieve binkies op bezoek, die meteen al strijden om het hart van de schoonheid. En Martijn krijgt de knapste dames van over de hele wereld op bezoek. Simone komt helemaal uit Hawaï om opgehaald te worden door de vader van Martijn. Bummer. Dat is wel effe balen. Tja, zeg je Martijn, dan krijg je zijn ouders erbij. Heel eerlijk, het ziet er toch ook niet uit: met je date en zijn ouders aan tafel. Gelukkig is Simone meteen goedgekeurd door mama, die het meteen al helemaal ziet zitten, want: "Het werd ook wel tijd voor een schoondochter." Simone voelt ook al wat voor Martijn, verklapt ze, maar hij houdt zich nog wat op de vlakte. En dat is maar goed ook, want de superknappe en spontane Britt staat alweer voor de deur. Succes Martijn!

Alex
Lees ook:
Alex uit B&B Vol Liefde zat eerst in een ander datingprogramma

Grens bereikt

En dan Astrid. Waar moet ik beginnen? In haar eentje heeft ze haar B&B in Oostenrijk opgebouwd. Het is hard werken en dat is wat Astrid goed kan. Maar om een beginnende liefdesrelatie te laten werken, dat is andere koek. Samen met vriendin Steffi selecteert Astrid onder anderen Alex en Harmjan. Alex komt als eerste aan en oh jee, daar zijn ze weer, die vreselijke stiltes. Ik heb met ze te doen. Het is ook lastig, daten. Maar het muurtje van Astrid is hoog. En best wel dik. Toch ziet Alex het helemaal zitten met Astrid. Maar als hij laat vallen dat hij zichzelf wel ziet wonen in Oostenrijk, gaan bij Astrid alle alarmbellen af. Dit gaat haar te veel te snel. Haar nu al befaamde grens is helemaal bereikt als hij ’s avonds ook nog eens durft aan te kloppen om een glaasje wijn te drinken. En dus wordt hij zonder pardon naar huis gestuurd. "Heb ik iets fout gedaan?" vraagt Alex nog. Nee, zegt Astrid. Maar ze bedoelt ja. Als Alex met piepende banden vertrekt, maakt Harmjan binnen een vreugdedansje. Not classy Harmjan, offuuh 'Jamjam', zoals vriendin Steffi hem noemt. God, het is nu al een seizoen van B&B Vol Liefde om je vingers bij af te likken.

B&B Vol Liefde zie je elke werkdag om 20.30 uur op RTL 4 of kijk je vooruit bij Videoland.