Ga naar de inhoud
Entertainment

Man belandt na uitspraak Frank Visser in cel wegens burenruzie

Mr. Frank Visser Beeld © ANP

Je zou denken dat de vrede tussen buren snel terugkeert nadat mr. Frank Visser (71) zijn uitspraak doet, maar bij deze buren uit Haarlem is dat niet het geval. Na een interventie met Nederlands bekendste tv-rechter liepen de gemoederen nog verder op. Na een ruzie in de lokale supermarkt belandde een van de buren zelfs achter slot en grendel.

Het betreffende echtpaar heeft al sinds 2003 ruzie met de buurman. Volgens de voorzieningenrechter zou er sprake zijn van onder andere treiterijen, ernstige geluidsoverlast en vernieling. De spanningen liepen zo hoog op dat het koppel de hulp van de bekende televisierechter inschakelde. Na de uitspraak, waarbij een wederzijds contactverbod werd opgelegd, zijn de buren echter alsnog verder verwikkeld geraakt in hun conflict. 

Mr.
Lees ook:
Mr. Frank Visser-kijkers in shock: 'Hij pist op straat!'

In de lokale supermarkt lieten de betrokkenen zich flink gaan. Tijdens een geëscaleerde ruzie tussen de buurman en de vrouw van het stel sloeg de buurman haar met een hamer op het hoofd. Zijn buurvrouw raakte gewond, waarop hij werd aangehouden door de politie. Momenteel zit hij achter slot en grendel en wordt hij verdacht van  zware mishandeling en poging tot doodslag. 

Unicum:
Lees ook:
Unicum: Mr. Frank Visser doet uitspraak krijgt alsnog een happy end

Ondanks dat de buurman vast zit, maakt het echtpaar zich alsnog zorgen. Uit angst dat hun buurman hen als hij vrij komt opnieuw zal lastigvallen, besluit het stel naar de rechter te stappen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun buurman in herhaling zal vallen, omdat deze ruzie al negentien jaar voortduurt. Aangezien de ruzie - na het opleggen van een contactverbod - toch is geëscaleerd willen zij een compleet straatverbod afdwingen.

De buurman zelf vindt dat onnodig, omdat hij bereid is te gaan verhuizen. Toch besluit de rechter over te gaan op een straatverbod wegens de ernst van het incident in de supermarkt. De echtgenote en kinderen van de buurman mogen wel in de straat en in hun woning komen, zodat de verhuizing kan plaatsvinden. Volgens de rechter is de buurman namelijk 'grotendeels' verantwoordelijk voor de conflicten met de buren. Om deze reden moet hij van de rechter ook opdraaien voor de proceskosten. 

Glennis
Lees ook:
Glennis Grace gedagvaard voor geweld en mishandeling

Of de buurman spijt heeft van de uit de hand gelopen supermarktruzie is niet bekend. Glennis Grace zou het beruchte Jumbo-incident eerder dit jaar daarentegen maar wat graag terugdraaien:

Glennis Grace over Jumbo-ruzie: 'Kon ik het maar terugdraaien'

00:54