Ga naar de inhoud
Entertainment

Ellen Hoog droomt niet langer van groot gezin: 'Twee is genoeg'

Ellen Hoog Beeld © ANP

Het moederschap heeft het leven van Ellen Hoog (36) minder veranderd dan ze in eerste instantie had gedacht. "Ik dacht echt: daar gaat mijn leven, ik zit nooit meer op het terras, ik ga nooit meer leuke dingen doen. Maar dat valt wel mee", vertelt de voormalig hockeyster in de online serie 'Op de gevoelige plaat' van 'Shownieuws'.

"Als deze gezond op de wereld komt, dan denk ik dat het helemaal goed is zo"

Volgens Ellen is het ouderschap een 'verrijking' en zijn 'alle clichés waar'. In gesprek met fotograaf William Rutten vertelt ze: "Je bent gewoon meteen verliefd."

Waar sommige ouders misschien worden belemmerd in hun doen en laten door hun kroost, neemt de hockey-ster haar dochtertje gewoon overal mee naartoe. "Ze is best flexibel", vertelt ze. "Het heeft me nou ook niet zó erg veranderd. Ik zit niet als een moeke thuis die alleen maar de was doet. Gelukkig niet!"

Ellen
Lees ook:
Ellen Hoog heeft problemen met zwangerschapskleding: 'Mis ik bruikbare tips?'

Ellen vertelt in de online serie dat ze altijd al jong moeder wilde worden, maar dat dat vanwege haar hockeycarrière even anders liep. Ook wilde ze eigenlijk vier kinderen, maar daar is ze op teruggekomen. "Het worden er geen vier kan ik je vertellen. Met twee ben ik ook heel blij", lacht de zwangere voormalig topsporter. "Als deze gezond op de wereld komt, dan denk ik dat het helemaal goed is zo."

Oud-hockeyster
Lees ook:
Oud-hockeyster Ellen Hoog in verwachting van tweede kindje

Ellen kondigde afgelopen februari haar tweede zwangerschap aan. Ook haar beste vriendin, Naomi van As, is momenteel in verwachting. Naomi is zelfs maar anderhalve week later uitgerekend. "Het grappige is: we hebben het over alles, behalve dit. We hadden het helemaal niet gehad over een tweede kindje. Ik kom bij haar en zeg: 'Ik moet wat vertellen, ik ben zwanger.' (...) Twee weken later belde ze: 'Ja, ik ben zwanger.'"