Ga naar de inhoud
Entertainment

Zwarte Cross-icoon Tante Rikie zwaait met 'dubbel gevoel' af

Tante Rikkie Zwarte Cross Beeld © ANP

Voor Tante Rikie komt er dit weekend na ruim twee decennia een eind aan haar rol als het gezicht van de Zwarte Cross. De 72-jarige festivaldirectrice stapt na haar 25e editie, die donderdag van start gaat, op. Dat doet ze met 'een dubbel gevoel', laat ze weten aan het 'ANP'.

"Ergens kijk ik enorm uit naar een rustiger leven na mijn carrière als Zwarte Cross festivaldirectrice. Anderzijds weet ik nu al dat ik het enorm ga missen"

"Ergens kijk ik enorm uit naar een rustiger leven na mijn carrière als Zwarte Cross festivaldirectrice. Anderzijds weet ik nu al dat ik het enorm ga missen. Hopelijk komt er na de Zwarte Cross niet het Zwarte Gat", aldus Tante Rikie. Ronnie Degen is al actief als directeur.

Komende
Lees ook:
Komende editie Zwarte Cross helemaal uitverkocht

Voor haar laatste keer op het festival in Lichtenvoorde is Tante Rikie helemaal klaar. "Mijn draagstoel en golfkar staan netjes gepoetst klaar, ik heb mijn koffers gepakt en ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt om helemaal 'in shape' te komen."

Ze heeft er na twee geannuleerde edities ook veel zin in. "Wat fijn om jullie allemaal weer te mogen verwelkomen!"

Afscheid
Lees ook:
Afscheid Tante Rikie van Zwarte Cross jaar uitgesteld

De Zwarte Cross duurt tot en met zondag. Onder meer Dropkick Murphys, De Jeugd van Tegenwoordig, Suzan & Freek, Typhoon en De Dijk treden op.